Gaziantep’te bir sağlık kurumunda işçi olarak çalışan 24 yaşındaki İbrahim Doğan, kendisiyle hayatını birleştirmek istediği 23 yaşındaki Esra Bağmacı'nın ailesinin evliliklerine onay vermemesi üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.

Memura Esnek Çalışma Sistemi Geliyor: İşte Taslak Çalışma... Memura Esnek Çalışma Sistemi Geliyor: İşte Taslak Çalışma...

MÜFTÜ TARAFLARI İKNA ETTİ

CİMER'in yönlendirmesiyle devreye giren Gaziantep İl Müftülüğü, Doğan ve Bağmacı'nın ailelerine ulaşarak tarafları ikna etti.

EV EŞYALARINI BELEDİYE HEDİYE ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işçi olarak çalışan 24 yaşındaki İbrahim Doğan ve 23 yaşındaki Esra Bağmacı'nın evlenme taleplerini öğrendikten sonra harekete geçti. Şahin, genç çiftin ihtiyaç duyduğu çeşitli ev eşyalarını temin ederek hediye etti ve ayrıca çifte altın verdi.

Doğan, bir ajans muhabirine yaptığı açıklamada, evlenmek için büyük çaba harcadıklarını ancak aile büyüklerini ikna edemedikleri için devlet büyüklerinden yardım istediklerini belirtti.

HASTANEDEN CİMER'E BAŞVURDU

İş yerinde çalışırken e-Devlet sistemini kullanarak CİMER'e şikayette bulunduğunu aktaran Doğan, Cumhurbaşkanı'na hitaben,

TALEP: BANA YARDIMCI OLUN

“Bu kızı istiyorum ama alamıyorum, bana yardımcı olun" şeklinde bir talepte bulunduğunu ifade etti.

İL MÜFTÜSÜ SÜRECİ BAŞLATTI

Doğan'ın bu başvurusunun ardından bir hafta sonra müftülük ve valilikten aranmaya başlandığını ve durumunun incelendiğini söyledi. İl Müftü Yardımcısı Ramazan Yıldırım'ın kendisine "kızı sana isteyelim" dediğini aktaran Doğan, ailesinin de cesaretlenmesiyle evlenme sürecinin başladığını dile getirdi.

FATMA ŞAHİN EKSİKLERİ TAMAMLADI

Daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de olaya dahil olduğunu ve kendilerine destek verdiğini belirten Doğan, "siz kızı alın, evinizin eksiklerini ben tamamlayacağım" dediğini aktardı.

KAYINBABA 1,5 AYDA İKNA OLDU!

Doğan, 1,5 ay sonra kayınbabasının da ikna olduğunu ve evliliklerinin gerçekleştiğini ifade etti. Şu anda mutlu bir evlilik yaşadıklarını ve hiçbir sıkıntılarının olmadığını vurgulayan Doğan, devlet büyüklerine minnettar olduklarını ve istediklerinin gerçekleştiğini ifade etti.