Yenidoğan Çetesi Skandalında Sağlık Sektöründe Kirli İşler Ortaya Çıkıyor Yenidoğan Çetesi Skandalında Sağlık Sektöründe Kirli İşler Ortaya Çıkıyor

Edinilen bilgilere göre, Fizik Tedavi ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi Ortopedi Bölümü'nde görevli doktorların, Hyalüronik Asit ve PRP işlemleri için ilaç mümessillerinden rüşvet aldıkları yönündeki iddialar üzerine yeni deliller ortaya çıktı.

SABİM'e Yapılan Şikayetle Ortaya Çıktı

İlaç mümessili T.Ş.'nin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) yaptığı şikayet sonucunda, doktorların rüşvet aldığına dair skandal ortaya çıktı. Soruşturma devam ederken, doktorlardan R.Ö.'nün ilaç mümessili T.Ş. ile WhatsApp üzerinden yazışmaları da deşifre edildi.

'Kuğulu' Mesajlar Deşifre Oldu

Doktor R.Ö., ilaç mümessili T.Ş.'ye yönlendirdiği hastaları "kuğu" emojisiyle kodlarken, yolsuzluktan aldığı keyfi mesajlarında dile getirdi. R.Ö., iki hastayı ilaç mümessiline yönlendirerek satılan ürünlerden kazanç elde etti ve mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: "Her türlü takla atılır, yem var takla var. Yem yok takla yok."

Soruşturma Devam Ediyor

Ortaya çıkan bu deliller ışığında, rüşvet alan doktorlar hakkında soruşturma devam ediyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, olayın tüm boyutlarıyla incelendiğini ve gerekli adımların atılacağını belirtti.

Sağlık Camiasında Güven Sarsıcı İddialar

Bu rüşvet skandalı, sağlık sektöründe güven sarsıcı bir olay olarak gündeme oturdu. Hastaların tedavi süreçlerinde yaşanan bu tür yolsuzluklar, sağlık hizmetlerine olan güveni zedelemekte ve ciddi sonuçlar doğurabilecek nitelikte.