Dolandırıcılık İddiasıyla Tutuklanan S.B.'nin İddianamesi Kabul Edildi

5 Şubat'ta dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan S.B. ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi, S.B. hakkında "kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Adana'da gerçekleştirilen dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan S.B. hakkındaki iddianamede, sanığın kendisini bir kamu hastanesinin ecza deposundan sorumlu hemşiresi olarak tanıttığı ve müştekiler T.T. ve F.S'ye iş imkanı sağlayabileceği vaadinde bulunduğu ortaya çıktı. İddianame, Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanık hakkında 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Rapor ve işe başlama kartı düzenlemek için sanığın müştekilerden ilk etapta 1100’er lira para talep ettiği, müştekilerin banka hesabından sanığın belirttiği hesaba istenilen parayı gönderdiği ve para yatırıldıktan sonra sanık S.B’nin iletişimi kestiği ve yatırılan 2 bin 200 lirayı çektiği bildirilen iddianamede, sanığın “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.