Eyyübiye'deki 800 yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan sistemin üç gündür düzelmemesi, yolsuzluk iddialarını beraberinde getirdi. 

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Urfadasın Haber sitesinde yer alan habere göre; 127 poliklinikte 272 doktorun görev yaptığı ve günde ortalama 10 bin hastaya poliklinik hizmeti sunulan hastanede, çöken sistemin bir türlü düzeltilmediği belirtildi.

Yurtdışından destek istendi

Eyyübiye'deki 800 yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan sistem çöküşü, teknik ekibin çözüm bulamaması üzerine yurt dışından teknik destek talep edildiği ortaya çıktı. Sistemin düzeltilmemesi nedeniyle hasta kabul edemeyen hastane, gelen hastaları Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne ve eski OSM Hastanesi olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası'na yönlendiriyor. Günlerdir düzeltilmeyen ve çöken sistem sebebiyle hastalar zor durumda kalıyor.

Arızanın arkasındaki perde aralandı

Urfadasın haber sitesinin derlediği bilgilere göre, Eyyübiye'deki 800 Yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan sistem çökmesinin arkasındaki perde aralandı.

Hastanenin içi boşaltılmış iddiası

Sistemin çökmesinin ardında, hastanede hayali hastaların yoğun bakım ve çeşitli servislerde yatış gösterilerek Eyyübiye'deki hastanenin içi boşaltıldığı ortaya çıktı. Bununla birlikte, hayali hastalar üzerinden döner sermaye vurgunu yapıldığı iddiaları da gündeme geldi.

Sağlık Bakanlığı müfettiş gönderdi

Milyonlarca dolarlık yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere Sağlık Bakanlığı'ndan müfettişlerin Ankara'dan gönderilmesi sonrasında, Eyyübiye'deki hastanenin sisteminin bilerek çökertildiği öne sürüldü.

Bilerek çökertildi iddiası

Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı araştırma sonucunda bir rapor hazırlayıp Ankara'ya döndüğü öğrenildi. Ancak yolsuzlukla ilgili araştırmanın hala devam ettiği belirtiliyor.