Güçlü Anadolu Gazetesi’nin haberine göre, 18 Mayıs tarihinde sendika üyeleri için organize edilen piknik, çeşitli sorunlara sahne oldu.

Kırıkkale'de Sendika Pikniği Olaylı Geçti: 250 İşçi İstifa Etti

Kırıkkale Öz Sağlık İş Sendikası ve Sağlık Sen tarafından düzenlenen piknik, sendika üyelerinin moral bulması ve eğlenmesi amacıyla gerçekleştirildi. 

Ancak sadece Öz Sağlık İş ve Sağlık Sen üyelerine özel olması planlanan etkinliğe, çok sayıda memur katıldı. Bu durum, sendika üyeleri arasında rahatsızlık yarattı.

İşçilerin memurlara hizmet ettirilmesi tepki çekti

Sendika üyelerinin eğlenmesi gereken piknikte, işçiler memurlara hizmet etmeye zorlandığı ileri sürüldü. Dahası, mesai saatleri içinde düzenlenen organizasyona birçok işçi katılamadı. İşçilerin tepkisini çeken bir diğer nokta ise hazırlanan yemeklerin işçilere değil, memurlara ikram edilmesi oldu. Bu durum, işçiler arasında büyük bir hoşnutsuzluğa neden oldu.

Hastane Pikniğinde Memur İşçi Tartıştı İddiasında 2. Perde! İsmi Geçen Başkan Konuştu! Hastane Pikniğinde Memur İşçi Tartıştı İddiasında 2. Perde! İsmi Geçen Başkan Konuştu!

İşçiler: “Biz köpek miyiz? Çiğ tavuk mu yiyeceğiz?”

Piknik alanında bulunan sendikalı işçiler, yaşananlara tepki gösterdi. İşçiler, mesai arkadaşlarına da yemek gönderilmesini talep etti. Ancak Kırıkkale şube başkanının talimatıyla işçilere çiğ tavuk gönderildi. İşçiler, “Biz köpek miyiz? Çiğ tavuk mu yiyeceğiz?” diyerek duruma sert tepki gösterdi.

Şube başkanının, "Güvenlikleri doyuramadım" şeklindeki açıklaması ise tartışmaları daha da alevlendirdi. Bu olayların ardından, Öz Sağlık İş Sendikası’ndan yaklaşık 250 işçinin istifa ettiği iddia edildi.

Kırıkkale’deki sendika pikniği, amacının aksine işçiler arasında büyük bir memnuniyetsizlik yarattı. Organizasyonda yaşanan bu olaylar, sendika üyeleri arasında ciddi bir huzursuzluğa neden oldu ve yaklaşık 250 işçinin sendikadan istifa etmesiyle sonuçlandı.

Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride? Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride?

HEDEFTEKİ BAŞKANDAN PİKNİK AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ.