Erduran, "Algılar ve yalan söyleyerek, sosyal medya üzerinden sendikacılık yapmadık, yapmayacağız" diyerek, bu tür iddiaların gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Birlik ve Beraberlik Pikniği Hedef Alındı

Geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen ve Öz Sağlık-İş Sendikası, ortak bir piknik etkinliği düzenledi. Bu etkinlikte sağlık çalışanları birlik ve beraberlik sergiledi. Ancak Kırıkkale dışında yayın yapan bazı internet siteleri ve gazeteler, bu piknikle ilgili asılsız iddialar ortaya attı. Bu iddialar üzerine Murat Erduran, kamuoyuna açıklamalarda bulunma gereği duydu.

Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci! Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci!

"Asılsız İddialar ve Manipülasyon Girişimleri"

Erduran, "İsmini ilk defa duyduğumuz bir sitede çıkan ya da çıkartılan, şahsımı ve sendikamızı hedef alan asılsız sözde haberle ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Sağlık çalışanlarının birlikte düzenlediği bahar pikniği, sözde haberde belirtilenin aksine birlik, dayanışma ve kaynaşma içinde geçmiştir" dedi. Bahse konu iddiaların tamamen asılsız ve iftira niteliğinde olduğunu belirten Erduran, bu iddiaların arkasındaki amaçların manipülasyon olduğunu ifade etti.

"Sendikamızın Başarısını Gölgelemeye Çalışıyorlar"

Erduran, "İçeriği tamamen hayal ürünü olan, tek hedefi her geçen gün yükselen sendikamızın başarısını gölgelemek olan bu yayınlar bizi hak bildiğimiz yoldan ve değerli sağlık/sosyal hizmet çalışanlarımıza hizmetten asla geri koymayacaktır" dedi. Öz Sağlık-İş Sendikası'nın faaliyet gösterdiği işkolunda Türkiye'nin lider sendikası olarak emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Erduran, bu tür haberlerin kendilerini yıpratmaya yönelik olduğunu belirtti.

"Üyelerimizin Bu Haberlere İtibar Etmeyeceğine İnanıyoruz"

Erduran, "Biz sahadayız, üyelerimizle birlikte biz büyük bir aileyiz. Ayrıca haberde belirtilen '250 işçi istifa etti' haberi yalandır. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde giriş ve çıkış yapan üyelikler değişkenlik arz etmesine karşın, son bir yıldan bu gün itibari ile istifa eden üye sayısı 84'tür. Çalışma Bakanlığı kayıtları incelendiğinde gerçek ortaya çıkacaktır" diyerek, gerçek istatistikleri paylaştı.

Hukuki İşlemler Başlatılacak

Murat Erduran, yapılan asılsız haberlerle ilgili gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını da sözlerine ekledi. "Algılar ve yalan söyleyerek, sosyal medya üzerinden sendikacılık yapmadık, yapmayacağız. Kamuoyuna ve üyelerimize saygıyla duyurulur" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

NE OLMUŞTU:

Hastane Piknik Organizasyonunda İşçi Memur Tartışması: Biz Köpek miyiz? Çiğ Tavuk mu Yiyeceğiz?

Güçlü Anadolu Gazetesi’nin haberine göre, 18 Mayıs tarihinde sendika üyeleri için organize edilen piknik, çeşitli sorunlara sahne oldu.

Kırıkkale'de Sendika Pikniği Olaylı Geçti: 250 İşçi İstifa Etti

Kırıkkale Öz Sağlık İş Sendikası ve Sağlık Sen tarafından düzenlenen piknik, sendika üyelerinin moral bulması ve eğlenmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Ancak sadece Öz Sağlık İş ve Sağlık Sen üyelerine özel olması planlanan etkinliğe, çok sayıda memur katıldı. Bu durum, sendika üyeleri arasında rahatsızlık yarattı.

İşçilerin memurlara hizmet ettirilmesi tepki çekti

Sendika üyelerinin eğlenmesi gereken piknikte, işçiler memurlara hizmet etmeye zorlandığı ileri sürüldü. Dahası, mesai saatleri içinde düzenlenen organizasyona birçok işçi katılamadı. İşçilerin tepkisini çeken bir diğer nokta ise hazırlanan yemeklerin işçilere değil, memurlara ikram edilmesi oldu. Bu durum, işçiler arasında büyük bir hoşnutsuzluğa neden oldu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.