Sağlık Sen Gaziantep Şubesinin delege seçimlerine şaibe karıştığı iddiasıyla basın da büyük yaygara koparan Sağlık Sen’in içindeki muhaliflerden ilginç bir adım geldi. Sağlık Sen muhaliflerinin delege seçimlerinin iptali için verdikleri dilekçeyi geri çektikleri öğrenildi.

Av. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdürü Fahri Ağcan’ın öncülük ettiği Sağlık Sen Gaziantep Şubesi içindeki muhaliflerin son yaptıkları hamle büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Muhaliflere tepkilerini dile getiren Üyeler ise “madem böyle yapacaktınız neden bir kaşık suda fırtına kopardınız?” sorusunu yöneltti.

Sağlık Sen Gaziantep Şubesinin mevcut yönetimine muhalif olan ve başlarını Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdürü Fahria Ağcan’ın çektiği gurup, delege seçimlerinin durdurulması ve seçimlerin iptali için 3 defa Gaziantep İş Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Yaptıkları başvuruların mahkeme tarafından reddedilmesi üzerine Gaziantep’teki Sağlık Sen Muhaliflerinden beklenmedik bir hamle geldi.

Kendi Hastanesinde delege Seçilemeyen 437 kişinin oy kullandığı delege seçiminde sadece 72 oy alan

Av. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdürü Fahri Ağcan’ın imzası ile Gaziantep 3. İş Mahkemesine verilen dilekçe ile muhalifler, seçimlerin iptali için açtıkları davadan feragat ettiler.

Sağlık çalışanları, Hastane Müdürü Fahri Ağcan ve birlikte hareket ettiği kişilerin, seçimlere hile karıştığı ile ilgili kamuoyunda büyük yaygara koparmalarının ardından açtıkları davayı geri çekmelerine bir anlam veremedi. Fahri Ağcan ve ekibine tepki gösteren sağlık çalışanları, “Hani şaibe vardı? Hani usulsüzlük vardı? Bu kadar suçlama yaptınız. Mahkemeye başvurdunuz. Kim haklı kim haksız mahkemede ortaya çıkacaktı. Neden mahkemenin sonucunu beklemeden davadan vazgeçtiniz?” diyerek tepki gösterdiler.