Eskişehir'de günlük olarak yüzlerce hastanın tedavi gördüğü Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde şaşırtıcı bir durum yaşanıyor. Daha önce hastanenin Genel Cerrahi Bölümünde tedavi gören birçok hastanın cep telefonlarına gelen ve amacı belirsiz olan bir mesaj, insanların endişelenmesine yol açtı. Başhekim Yardımcısı Dr. Alparslan Temen imzası taşıyan mesaj, pek çok kişiyi telaşlandırdı.

Son Haber'den Ali Naki ERDOĞAN'ın haberine göre, daha önce hastaneye müracaat edip tedavi gören hastalar, mesajı görünce şoka girdiklerini ifade ettiler. Mesajda bulunan Başhekim Yardımcısı adı, hastaların korku ve panik yaşamalarına neden oldu. Hastalar, ilk başta bu mesajın bir şaka veya yanlışlık olduğunu düşündüklerini, ancak aynı mesajın birçok kişiye gönderildiğini fark ettiklerini belirttiler.

Mesajın içeriği, Genel Cerrahi Bölümünde uygulanan tedavi ile ilgili bilgi istenmesiyle ilgiliydi. Hastalar, bu tür bir mesajın disiplin kuruluna çağrı için atılan adımlarla uyumsuz olduğunu ifade etti. Genelde bir kişi suç işlediğinde veya kurumsal bir ihlal durumunda disiplin kuruluna çağrılırken, tedavi edilen hastaların böyle bir çağrıya maruz kalmaması gerektiğini söyledi.

Hastalar, bu tür bir olayla ilk kez karşılaştıklarını ve tedavi süreçleriyle bağdaşmadığını vurguladı. Konu hakkında hastalar ve kamuoyu arasında tedirginlik ve merak devam ediyor.

TAKİP EDECEĞİM

Başta daha önce Yunus Emre Devlet Hastanesi Genel Cerrahi bölümünde tedavi gören hastalar olmak üzere yakınlarını da tedirgin eden cep telefonu mesajı hakkında bilgisi olmadığını söyleyen Sağlık İl Müdürü Uğur Bilge, daha sonra yaptığı araştırmada sistemsel bir hata olabileceğini ve konunu takipçisi olduğunu ifade etti.

İLK DEFA DUYDUK

Sağlık hizmeti veren kurumlarda görev yapan personelin üye olduğu birçok sendika şube başkan ve temsilcisi de daha önce tedavi gören hastaların cep telefonlarına gönderilen mesaj hakkında herhangi bir bilgilerinin olmadığını ifade ederek, ilk defa böyle bir duruma tanık olduklarını belirterek şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İŞTE MESAJ

Söz konusu mesajda şu ifadeler yer aldı: “Değerli hastamız, Hastanemiz genel cerrahi polikliniğinde tarafınıza uygulanan işlem/muayene ile ilgili bilginize başvurulacaktır. Lütfen Yunus Emre Devlet Hastanesi Disiplin Birimi ile iletişime geçmeniz önemle rica olunur. (Başhekim Yardımcısı Dr. Alparslan TEMEN)