Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan özel bir hastanenin kesintisiz güç kaynağı (UPS) odasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangın sırasında hastanenin Acil Servis bölümünde tedavi gören 5 hasta, güvenlikleri sağlanarak ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. Olay, Ovacık Mahallesi D-100 güney yan yolda bulunan hastanede saat 19.20 sıralarında meydana geldi.

Hastanenin bodrum katındaki kesintisiz güç kaynağı (UPS) odasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının çıkması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu ve olay yerine itfaiye, sağlık UMKE ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Bodrum kattaki Acil Servis'te tedavi gören 5 hasta, ambulanslarla çevredeki hastanelere tahliye edildi. İtfaiye ekipleri, UPS odasında soğutma ve duman tahliyesi çalışması gerçekleştirdi.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Yangın sebebiyle herhangi bir etkilenme veya yaralanma olmazken, UPS odasında hasar meydana geldi.