Hastane bilgi işlem mağdurları Kocaeli’de hak İş ile le beraber, Bursa’da ise Türk İş ile beraber yürüyecekleri belirtildi.

Osman Kaya’dan Maliye Bakanı Şimşek’e Tasarruf Çağrısı! Osman Kaya’dan Maliye Bakanı Şimşek’e Tasarruf Çağrısı!

Dört yıldır kadro mağduru yapıldılar

Hastanelerdeki bilgi işlem personellerinin 2018 yılında kadro dışına çıkarılmasıyla ortaya çıkan eşit işe eşit ücret ve kadro talepleri, 1 Mayıs alanında seslerini duyurmaya çalışacaklar. HBYS-DER, Kocaeli'nde Hak-İş'in düzenleyeceği mitinge katılacakken, Bursa'da Türk-İş ile birlikte yürüyecekler.

Hizmet alımısınız diye kadro vermediler

Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Çalışanları Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HBYS-DER) üyeleri, kendilerine verilen kadro sözlerinin yerine getirilmesini talep ediyor. Düşük ücretlerle yaşam mücadelesi verdiklerini belirten HBYS-DER üyeleri, 696 sayılı KHK'nın 23. Maddesi gereğince 2018'de binlerce hastane bilgi işlem personelinin kadro dışına çıkarıldığını ifade ediyor. Bu durumun sebebi olarak, söz konusu maddeye göre hastane bilgi yönetim sistemi hizmetlerinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmemesi gösteriliyor.

Dernek üyeleri, yaptıkları açıklamada, "Yasaya 'Hastane bilgi yönetim sistemi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez' hükmü konulduğunu belirtmektedirler. Bu durum, yıl boyunca devam eden ve niteliği gereği süreklilik arz eden işlere ilişkin hizmet alımlarını ifade eder ifadesindeki yüzde 70 işçilik maliyetinden dolayı birçok taşeron personelinin kadroya geçememesine neden oldu. Bu durum bizleri mağdur etti ve eşit işe eşit ücret ve eşit hak talep ediyoruz" şeklinde konuştular.