Ajans04'ün imtiyaz sahibi Yılmaz Daş, köşe yazısında Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Sorunlar Derinleşiyor

Yazısında, hastanenin doktorsuzluk nedeniyle harap olduğunu ve polikliniklerde uzun kuyruklar oluştuğunu belirten Daş, üniversitenin hastaneye yeterli katkı sağlamadığını ifade etti. Daş, Halil Yılmaz'ın hastane müdür

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Sorunlar Derinleşiyor

Ajans04'ün imtiyaz sahibi Yılmaz Daş, köşe yazısında Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Yazısında, hastanenin doktorsuzluk nedeniyle harap olduğunu ve polikliniklerde uzun kuyruklar oluştuğunu belirten Daş, üniversitenin hastaneye yeterli katkı sağlamadığını ifade etti.

Hastane Yönetimi ve Mevzuat Sorunları

Daş, hastane müdürünün açıklamalarının ve idari uygulamalarının mevzuata aykırı olduğunu belirterek, hastane müdürünün temizlik ve güvenlik gibi konulara odaklanmak yerine sağlıkla ilgili açıklamalar yapmasını eleştirdi. Müdürün, Kars, Ardahan ve Iğdır'dan hasta kabul ettiklerini belirten açıklamalarının ardından, bu tür açıklamaların hastane müdürünün yetki alanını aştığını ve asıl açıklamaları yapması gereken kişilerin vali, sağlık müdürü ve başhekim olduğunu vurguladı.

Hastane İçindeki Sorunlar

Hastanenin fiziki koşulları ve hijyen konularında ciddi eksiklikler olduğuna dikkat çeken Daş, özellikle hastanenin tuvaletleri ve acil bölümündeki kötü durumun, sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü belirtti. Hastane müdürünün, bu sorunları çözmek yerine kendini basın sorumlusu gibi göstermesini eleştiren Daş, personel ve tıbbi cihaz eksikliklerinin hastane hizmetlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Sağlık Hizmetlerinin Kalitesi ve Geleceği

Daş, hastanenin organ nakli, yoğun bakım ve diğer özellikli birimlerinde tam kapasiteyle çalışamadığını belirtti. Hastanenin yoğun bakım yatak sayısının artırılması gerektiğini ve mevcut personelin yetersiz kaldığını dile getirdi. Ayrıca, hastanenin asansör sorunlarının yıllardır çözülemediğini ve bu tür altyapı sorunlarının hasta ve personel güvenliğini tehlikeye attığını ifade etti.

Yılmaz Daş, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin mevcut durumu ve yönetim anlayışının şehrin sağlık hizmetlerine büyük zarar verdiğini ve bu sorunların çözülmesi için yetkililerin acil önlemler alması gerektiğini vurguladı.