Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı! Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı!

Olay, sabah saatlerinde Doğukent Mahallesi'ndeki aile sağlığı merkezinde gerçekleşti. İddiaya göre, hasta yakını yatalak hastası için ilaç yazdırmak istedi.

Ancak Dr. Gonca Kaya, yatalak hastalar için farklı bir birimin ilgilendiğini belirterek ilaç yazmadı. Bu duruma sinirlenen hasta yakını, masayı yumruklayıp bağırarak odadan çıktı.

Saldırı ve Darp Olayı

Bir süre sonra tekrar odaya giren hasta yakını, Dr. Kaya'yı telefondaki kişi ile görüştürmek istedi. Dr. Kaya, bu görüşmeyi reddedince hasta yakını Dr. Kaya'ya saldırıp darp etti.

Dr. Kaya, olay anında 'beyaz kod' uyarısı vererek yardım çağrısında bulundu. Koridorda yaşanan bu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Yasal Süreç

Dr. Kaya, darp raporu alarak hasta yakını hakkında şikayetçi oldu. Polis, saldırgan kadın hakkında yasal işlem başlattı. Olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir örneği olarak büyük tepki topladı.