Cumhuriyet gazetesinden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre; İstanbul Küçükçekmece Belediyesi'nde kütüphane görevlisi olarak çalışan 53 yaşındaki H.D., 3 Ağustos 2023'te beyin kanaması geçirerek yatağa bağımlı hale geldi. H.D., Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin Palyatif Bölümü'nde tedavi görmeye başladı. Ancak H.D'nin oğlu C.D., bakım personelinin gereken yardımları sağlamadığını ve bu nedenle tartışmalar yaşandığını iddia etti.

C.D., yaşanan olumsuzlukları hastane başhekimliğine şikayet ettiğini ancak sorumlu doktorun "Memnun değilsen çıkış yap" dediğini öne sürdü. Ayrıca, servisteki doktorların annesinin taburcu edilmesi için baskı yaptığını ve ilaçlarının verilmediğini belirten C.D., annesinin epilepsi nöbetleri geçirdiğini ifade etti.

Tartışmaların ardından annesinin tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesini isteyen C.D., hastane görevlilerinin annesi için Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yer ayarlandığını söyledi. Ancak C.D., hastane ile görüştüğünde yer ayrılmadığını öğrendi. Bu süreçte hastane tarafından Esenler'e gönderildiği belirtilen annesi için gelen bir telefonun ardından C.D., hastane personeli hakkında şikayetçi oldu.

‘ABİ-KARDEŞ GİBİ KONUŞULDU’

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla iddialara yanıt veren Bahçelievler Devlet Hastanesi Başhekimliği, hasta yakınının, annesinin durumundan fazlasıyla etkilendiğini kaydetti. Başhekimlik, hasta yakınının sağlık çalışanlarıyla tartıştığını, hakaret boyutuna ulaşan ifadeler kullandığını ileri sürdü. Zamanla aradaki iletişimin kopmasıyla hastanın başka bir hastaneye sevki yoluna gidildiğini aktardı. Hastanın sevki konusunda ise hasta yakınına bilgi verildiğini de ifade eden başhekimlik, hasta yakınıyla “abi-kardeş” ilişkisi içerisinde konuşulduğunu da belirtti. Hastane tarafından, palyatif bölümündeki bakımın sürekli olmadığı, hasta yakınlarının bakım konusunda bilgilendirildiği ve uygun görüldüğü zaman bakım hastasının evine gönderildiği bilgisi de aktarıldı.