Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in atandığı Akış'ın duruşması, Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

14 kişinin yargılandığı davada sadece Akış duruşmaya katıldı ve kimlik tespitinin ardından duruşma başladı.

Akış hakkında, 2014 yılında açılan davada 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlamaları bulunuyordu. Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Akış, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Savunmasında, dönemin savcı, polis ve hakimlerinin FETÖ'cü olduklarını ve dosyanın siyasi bir niteliğe sahip olduğunu ifade eden Akış, “Bugün gündeme alınan dosyanın da siyasi olduğunu söylüyorum. Benim başım dik. 53 yaşındayım, bunca yıldır mücadele ediyorum ve mücadele etmeye devam edeceğim. Benim kaçtığıma ilişkin haberlerin yapıldığını duydum, asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım, siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. Barış, kardeşlik, adalet, eşitlik ve özgürlük için mücadele ettim ve etmeye devam edeceğim. Cezaevine girmekten korkmuyorum. Başım dik bir şekilde karşınızdayım. Sizden ne beraat ne tahliye talep etmiyorum” dedi.

Savunmasının sonunda yeniden iddianame hazırlanmasını talep eden Akış, “Neden 4 ay, bir yıl önce yargılanma yapılmadı da şimdi yapılıyor? Bu yargılamanın siyasi olduğunu biliyorum. Bugüne kadar halkımız için görevimi şerefiyle yaptım. Cezaevine girmekten korkmuyorum. Yeniden iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorum. Dönemin FETÖ'cü savcısı tarafından hazırlanan iddianame ile yargılanmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.