Kamu işveren heyeti, memurların durumunu ele aldığı son teklifini duyurdu. 

Bu teklife göre, 2024 yılı için yüzde 15+10 zam önerisi sunuldu. Ancak, bu öneri yetkili konfederasyon Memur-Sen tarafından reddedilerek konu hakem kuruluna taşındı. 

Görüşmeler sırasında hizmet kollarında anlaşmalara varıldığı ancak oransal zam, kira yardımı, bayram ikramiyesi gibi konuların hakem kuruluna yönlendirildiği belirtiliyor. Haberimizde tüm bu gelişmeleri detaylarıyla bulabilirsiniz.

Hakem kurulu kimlerden oluşuyor?

Hakem kurulu 11 üyeden oluşuyor. Bunlardan 6'sı devleti, 5'i ise kamu görevlilerini temsil ediyor. Bu sebeple kuruldan ekstra bir karar çıkması beklenmiyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Hakem kuruluna giden konulardan biri, memurlara yönelik bayram ikramiyesi konusu oldu. Kamuda bayram ikramiyesi almayan tek kesim memurlar olarak kaldı. Sendikalar, bayram ikramiyesinin memurlara verilmesi konusunda ısrarlı bir tutum sergiledi. Ancak, kamu işveren tarafı, bütçe imkanları doğrultusunda bu öneriye olumsuz yaklaştı. Kulis bilgilerimize göre, hakem kuruluna giden bu konunun pek sıcak karşılanmadığına dair bilgiler bulunuyor. Detayları 7/24 SİTEMİZ üzerinden takip edebilirsiniz.