saglikpersoneliHABER.NET olarak sağlık personelinin sesi olmaya devam ediyoruz. Muhtemelen yine adliye koridorlarını işaret eden uyarı mailleri alacak olsakda doğru bildiğimizi gündeme getirmeye devam ediyoruz. 

4 Ekim 2020 tarihinde yapılan Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının ardından iddiaların ardı arkası kesilmez oldu. Önce sınav soruları mı sızdırıldı diye başlayan iddialar şimdide başka bir boyuta taşındı. İlan ettiği takvime uymayan tarihlerde sınav sonuç duyurularını yayınlayan Anadolu Üniversitesi bu kez de iptal edilmesi gerektiği için itiraz edilen sorular konusunda kafa karıştırdı. 12 farklı soru için iptal talebini kabul eden Üniversite, sınav sonuç ekranında farklı bir tutum sergileyerek sadece 5 sorunun iptal edildiğini duyurdu.

PUANLAMA İPTAL EDİLEN 5 SORU ÜZERİNDEN YAPILARAK SAĞLIKÇILAR MAĞDUR EDİLİYOR!

Sağlık Bakanlığının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında Tıbbi Dökümantasyon Unvanı için dün gece 01:00 gibi soru itiraz ve sınav sonuçları açıklandı. Lakin açıklanan itiraz sorularından 12 tanesi iptal görünüyor iken Anadolu üniversitesi 5 adet iptal gösterip kendi ile ters düşmeyi başardı. 

İŞTE İTİRAZLARI KABUL ETTİĞİ 12 SORU

SINAV SONUÇLARINI YAYINLARKEN 5 SORU İPTAL EDİLDİ DUYURUSU

DERHAL SINAVI İPTAL EDİN!

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği bir sınavı ilk kez Anadolu Üniversitesine vererek oluşan karmaşadan en az Üniversite kadar Sağlık Bakanlığı'da sorumlu. Anadolu Üniversitesinin kendi AÖF kitapları olmasına hatta kendisi tarafından eğitim verilmesine rağmen böyle bir sınavda bu kadar kötü sorular hazırlamak üniversiteye hiç yakışmadı. Lütfen sağlık personelini daha fazla mağdur etmeyerek yanlıştan dönün. Daha kötüsü sınavdan sonraki süreçte bir çok şaibeyi beraberinde getirerek adeta eline yüzüne bulaştırdı. Kendi kitaplarından sorunsuz yüzlerce soru hazırlanabilecekken sınavın bu hale gelmesi sıkıntının ne kadar büyük olduğunu, denetimin ne kadar eksik olduğunu göstermiş oldu.