Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanı Murat Sinanoğlu imzası ile hastanelere gönderilen yazıda; Covid-19 salgını nedeniyle bazı birim ve personellere tavan ek ödeme yapılacağı, bunun için Kurum Amirlerinin listeleri hazırlarken gereken hassasiyeti göstermeleri, sadece fiilen Covid-19 salgınıyla sahada mücadele eden isimlerin bildirilmesi gerektiği, Aksi halde 818 sayılı Borçlar Konunu Hükmüne göre sebepsiz zenginleşme nedeni sayılacağı talimatlandırıldı.

ERDOĞAN SÜZER, KAYNAK GÖSTERMEDEN YAZIYI YAYINLAYABİLİRSİNİZ!

saglikpersonelihaber.net dün Sağlık Müdürlüğünün yazısıyla beraber konuyu doğru bir şekilde ele almış, uygulamaya dair eleştirisini "Sağlık Müdürlüğü Uyardı: Tavan Ek Ödemeyi Hak Etmeyene Verirseniz Sebepsiz Zenginleşirler!" haberiyle dile getirmişti.

SÖZCÜ GAZETESİ HABERİNDE İSE;

Şimdi de pandemi servisleri dışında çalışan doktorlara fazla ödeme yapılmaması için uyarı yazısı gönderdi. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Genel Müdürü Murat Sinanoğlu imzasıyla tüm hastane yöneticilerine gönderilen yazıda, yüzde 100'lük ek ödemenin sadece pandemi servislerinde çalışan doktorlara verileceği bildirildi.

‘SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME'

Diğer doktorlar ise yüzde 16-50 arasında ek ödeme alacak. Pandemi servislerinde çalışmadığı halde destek veren doktorlara da yüzde 100 ödeme yapılması halinde bunun ‘Sebepsiz zenginleşme' sayılacağı savunuldu. Yazıda “Devletin mal varlığında azalmaya neden olan bu uygulamaları bilerek yapanlar, ilgili kanun hükümlerine göre idari ve cezai açıdan sorumludurlar.” denildi. Aksine davranıp ödeme yapanlardan paranın kesileceği de belirtildi. Doktorlar haklı olarak “Demek ki hastane çalışanları içerisinde doktorlar, hemşireler, teknisyenler değil bir tek imamların zenginleşmesi isteniyor” eleştirisinde bulundu.