Hekim Ertan İskender’i Bıçakla Yaralayan Sanığa Hapis Cezası

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 27 Mayıs 2021'de akşam saatleri sırasında daha önce tedavi ettiği hastası Bayram N. Tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Ortopedi Asistanı Doktor Ertan İskender, Sırtından ve sağ elinden yaralanmış, hayati tehlike atlatmıştı. İskender'in tamamen kesilen parmaklarından biri yerine dikilmiş, büyük olasılıkla yeniden ameliyat yapamayacağı duyurulmuştu.

Olayın ardından gözaltına alınan Bayram Nargüler, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı Bayram Nargüler hakkında ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Hakaret’ suçlarından 13 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamenin ardından Maheme sanığa 16 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Ertan İskender’in saldırıya uğradığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü de delil olarak dosyada yer aldı.


  • Ankara'da Elinden Bıçaklanan Doktor İstifa Etti: Olayın Psikolojik Etkilerinden Kurtulamadım! - TIKLAYIN


NE OLMUŞTU?

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Doktor Ertan İskender’in hayati tehlikesi devam ediyor. Ertan'ın son durumu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, “10 gün kadar çok kritik bir süreç olacak. Hayati tehlikesi devam ediyor. Parmaklar bir ortopedist için çok önemli. Bunları kullanamayacak. Ameliyat yapmasını engelleyecek bir olay” ifadelerini kullandı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün akşam saatleri sırasında daha önce tedavi ettiği hastası Bayram N. Tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Ortopedi Asistanı Doktor Ertan İskender'in hayati tehlikesi devam ediyor. Tamamen kesilen parmaklarından biri yerine dikilen Doktor Ertan İskender büyük olasılıkla yeniden ameliyat yapamayacak.

İskender'in sağlık durumuyla ilgili bir araya gelen Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ile Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Rahmi Kılıç, talihsiz doktoru tedavi gördüğü odada ziyaret ettikten sonra olayın yaşandığı hastanede açıklamalarda bulundu.

“HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Doktor İskender'in hayati tehlikesinin devam ettiğini söyleyen Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, şunları söyledi:

* Dün hepimizi derin bir üzüntüye sevk eden olay yaşandı hastane içerisinde. Sağlık hizmeti vermekten başka düşüncesi olmayan bir hekim kardeşimize bir hasta tarafından bıçaklı saldırı oldu. Bu saldırı sırasında sırtından ciddi bir yaralanması ve sağ elinde iki parmağında ciddi bir yaralanması oldu hekimimizin.

* Parmaklarının bir tanesinde tam bir kesi vardı. 4 buçuk saat süren çok başarılı bir ameliyat sayesinde tekrardan dikildi. Az önce de ziyaret ettik kendisini. Ameliyatta bulunan hocalarımızla da görüştük.

* 10 gün kadar çok kritik bir süreç olacak. Sağ sırtındaki yaralanmasından dolayı hayati tehlikesi devam ediyor. Yaklaşık 14 – 15 aydır süren pandemi mücadelesinde en önde olan sağlık çalışanları, kendi evlerine ve yakınlarına dahi gidemedi, gidemiyorlar.

* Sağlık çalışanlarının evlerine böyle hüzünlü haberler göndermek bütün sağlık çalışanlarının moralini bozmuş durumda. İçerideki sağlık çalışanlarımızda ciddi bir moral motivasyon düşüklüğü var.

AMELYAT YAPMASINI ENGELLEYECEK BİR DURUM

Hastane Başhekimi Rahmi Kılıç ise saldırıya uğrayan doktorun meslek hayatının tehlikede olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Hasta kronik bir hasta. Daha önce bizde ameliyat olmuş. Ayağında ampütasyon yapılmış. Cerrahi olarak tedavisi uygulanmış. Hasta yara yerine bağlı şikayetleri için gidiyor. Doktor arkadaşlar da hiçbir sıkıntısının olmadığını, daha sonra fizik tedavi alacağını söylüyor.

Editör: Haber Merkezi