Geçtiğimiz yıldan yıllık izinleri kalan 4/A lı sağlık personelleri ile 4B'lilerin normalleşmenin başladığı haziran ayından ekim ayına kadar nöbetleşe ve izinlerin bir kısmını kullanma şansına sahip oldukları bilinen bir gerçek. Çünkü personellere izin isteklerinin hepsi verilmedi.  Sendikalardan ümidini kesen sağlık personelleri 4/a yada 4/b farketmeksizin yıllık izinlerinin yanmaması için Bakanlığın bir düzenleme yapmasını bekliyor. 

Bilindiği üzere 27 Ekim 2020 tarihinde yayımlanan Genelgeyle, Sağlık Bakanlığı, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün personelin yıllık izinlerini ikinci bir talimata kadar durdurmuştur. "Sağlık Bakanlığı Tüm Personelin Yıllık İzinlerini İkinci Kez Durdurdu! " Tıklayınız.

Kasım ve Aralık ayında, kış şartlarından dolayı pandeminin şiddeti artacağı için, yıllık izinlerin yeniden açılması zor görülmemektedir.

Sağlık Bakanlığının, zaten büyük bir özveriyle çalışan sağlık personeli için, Cumhurbaşkanlığı aracılığıyla, 4B'ye tabi çalışanlar için  "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"a ek bir geçici madde ekleterek, kullanılamayan yıllık izinlerin 2021 yılı içinde kullanılmasına imkan sağlaması gerekmektedir.