Sağlık Bakan Yardımcısı Tolunay, hizmet alanı kadro ünvan kaç sayısına (HAKUK) cevaben Kamu Hastaneleri Genel Müdürü bu katsayıdaki değişikliğin bir önceki yönetmelikte olduğunun aksine yeni yönetmelikle 2.2’den 2.3’e çıkarıldığını ifade etti.

Tolunay, “Bu konuda devlette devamlılığın esas olduğunu ve her iki yönetmeliğin de Bakanlık tarafından hazırlanmış olduğunu bu nedenle önceki yönetmelikle düşürülmesinin de şu andaki uygulamanın da bizim açımızdan rahatsız edici olduğunu” ifade etti.

Maliye Bürokrasisi Engellemeler Çıkardı!

Bakan Yardımcısı ücret karşılaştırmalarında hakim ve albay gibi mesleklerle karşılaştırmalar yapıldığını belirterek, “bu düzenlemelerde sabit ele geçen miktarlarda bunun üzerinde düzenlemeler yapıldığını ancak Maliye Bakanlığı Bürokrasisinin engellemeleri ile güncel halinin çok uzun ve zorlu bir süreçle kabul edildiğinden” söz etti.

Bu zorluklar nedeniyle bakanlığın bu konuda değişiklik yetkisi aldığını ve en kısa zamanda bir düzenlemeye gidileceği de Bakan Yardımcısı tarafından belirtildi.

Personel dağılım cetvelindeki sıkıntıyla ilgili olarak çözümün zor olduğu bununla birlikte değişik şekillerde çözüme ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi. Özellikle merkezi hastanelere olan yoğun talebin önüne geçmek için bu düzenlemenin yapıldığını ve uygulandığı kısa sürede bile etkisinin görüldüğünü bu nedenle bu konuda düzenleme düşünülmediğini ifade etti.

Yönetmelik İptal Edilebilirdi!

Halk sağlığı laboratuvarlar ile ilgili katsayının yakında düzenleneceğini söyleyen Bakan Yardımcısı Tolunay, buradaki sıkıntının bir ölçüde Maliye Bakanlığının Döner Sermaye Yasasının temel ilkesi olan döner sermayenin üretildiği yerde dağıtılması ilkesi ile ilgili olduğu ve buna aykırı uygulamaların yönetmeliğin iptaline sebep olabileceğine dair değerlendirmelerini ifade etti.

Bakan Koca YÖK Başkanına İletti!

Ek ödeme yönetmeliğinde üniversiteler ile ilgili oluşan sıkıntının farkında olunduğunu belirten Tolunay, “bu konudaki düzenlemenin Maliye Bakanlığı ve YÖK ile görüşüldüğü, YÖK ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenmesi gerektiği, Sağlık Bakanlığı yetkilerince bildirildiğini kaydetti. Sayın Bakan’ın bu konuda YÖK Başkanına talebini ve bir an önce üniversitelerle ilgili yönetmeliğin çıkarılması gerektiğini ilettiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Tolunay, bu konuda Maliye Bakanlığı’nın çalışma yaptığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi