Özellikle mobil uygulamaları ile akıllı cihazlar ve bilgisayarlar üzerinden kolaylıkla takip edilebilen personel sağlık içerikleri, sağlık çalışanlarının büyük beğenisini kazandı.

Personel Saglik Gov Son Dakika

İş yükü ağır olan ve sözleşmeli yöneticilik sistemi nedeniyle maruz kalınan mobbingler personel saglik gov tarafından ele alınmaktadır. Mesai saati içerisinde haber okumaya vakit bulamayan sağlık personelleri öğle yemeği gibi boş vakitlerinde bilgilenmek için haber sitelerine girmektedir. Bu anlamda çalışanların en çok ve sürekli ziyaret ettiği site saglikpersonelihaber.NET olmaktadır. Diğer taraftan mesai saatlerinin bitiminde yolda, arabada, toplu taşıma ve metrolarda sağlık çalışanları başta özlük hakları olmak üzere bir çok başlıkta haber araması yapmaktadır.

Sağlık personellerinin mesai saatleri içerisinde yoğun çalışma temposu nedeniyle haberlere vakit ayıramadığı ifade edilmiştir. Ancak öğle yemeği gibi boş vakitlerini değerlendirmek ve bilgilenmek için sağlık haber sitelerini tercih ettikleri belirtilmiştir. Bu bağlamda, çalışanların en çok ve sürekli ziyaret ettiği haber sitesi olarak saglikpersonelihaber.NET öne çıkmaktadır.

Soft haber veriyoruz diyerek ziyaretçi çekmeye çalışan bazı sağlık haber siteleri canlı televizyon izleme, namaz vakitleri gibi ya da sağlık radyosu gibi bölümlerle dağınık haber teması üzerinden yayın yapsalar da ziyaretçi açısından önemli olanın hızlı ve özel haber olduğunu maalesef unutulmuş durumdadır. Bu sektörde paralı odaklı yayın yapmanın doğmasına da yol açmaktadır. Ziyaretçi için, “yeter ki reklama tıklasında haber başlığı yada içeriği ne olursa olsun önemli değil” yaklaşımı uzun vadede ciddi içi boş ve görüntü kirliliği haberlerinin havuzunu oluşturacaktır.

Personel Saglik Bilgilendirme

Sadece sağlık personelini ilgilendiren haberleri sunan personel sağlık sitesi ise geçmiş yıllardaki deneyim ve tecrübeleri ışığında sağlık personelinin en çok merak ettiği konulara ışık tutmaya devam ediyor. Deneyimli editör ekibi tarafından hazırlanan özel haberleri bazen aylarca sağlık personelinden gündeminden düşmemektedir. Bu nedenle sağlık personelini ilgilendiren konuların, bakanlığın mevzuatına hakim profesyonel kalemler elinden çıkması sitenin fark yaratan unsurudur.

Öte yandan siyasi yada sendikal baskıya aldırış etmeden korkusuzca yayın ilkesi maalesef medyanın kanayan yarası durumundadır. Bu perspektif uzak yayın politikası güden basın, kopyala-yapıştır içeriklerin gölgesinde kalmaya mahkumdur. Bu konunun en hazin tarafı ise bu duruma bile isteye değil, bilinçsizlik ve bilgisizlik nedeniyle düşülmesidir.

Editör: Haber Merkezi