Başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının sahipsiz olduğunu yaşanan olaylar nedeniyle sağlık camiasında herkes tarafından kanıksamış durumda. Öyleki bu sahipsizlik vatandaş tarafından da kanıksanmış durumda.

Bunun son örneği 17 Mayıs tarihinde Tunceli Devlet Hastanesinde yaşandı. İddialara göre kimlik bilgilerini açık bir şekilde yazılı olarak SABİM’e beyan eden bir vatandaş, doktoru dövmekle tehtit ederek ilginç bir aymazlığa imza attı.

Hekimlerin hak arama mücadelesi nedeniyle eylemde olduğu 17 Mayıs tarihinde, iş bırakma eylemine katılmadığı halde 2 KBB Uzmanı Doktor şiddetl uygulanmakla tehtit edildi.

Askeri personel olduğunu ileri süren ve görevi gereği hiçbir zaman vatandaş ile görüşmemezlik yapmadığını belirten bir vatandaş, Tunceli devlet hastanesi KBB Polikliniğinde kızı için randevu aldığını ancak sağlık çalışanı eylemi nedeniyle muayene olamadığını ileri sürerek “içeri girip doktoru dövsem haklı mıyım haksız mıyım. Olay çıkarmamak için bekliyorum. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamamak için araçta bekliyorum” beyanı tutanaklara geçti.

Yaşanan bu olay sonrasında hastane yönetiminin yada İl Sağlık Müdürlüğünün konuyu Valilik aracılığıyla ilgili kuruma haber verip vermediği, tehdit edenin yanına kar kalıp kalmadığı ise merak konusu oldu.