8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde yaşanan bir diyalog Sinop'ta gündemi meşgul ediyor. İddiaya göre acil serviste görevli bir doktor ile sendika görevlisi arasında yaşanan sözlü tartışma ‘haritadan yer beğendirme’ ile sonlandı.

Atatürk devlet hastanesinde Öz Sağlık İş sendikası yetkilileriyle Acil Servis de görevli hekimin tartışma yaşadığı iddia edildiğini dün "Hastanede 'Biz Yetkili Sendikayız, Kimseden İzin Almayız' Tartışması!" başlık haberimizle duyurmuştuk.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; “Emekçi kadınların gününde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde kulağımıza gelen ve basında da yer alan bu çirkin olay akıl alır gibi değil. Acil serviste hastaların özeline giriyorsunuz ve sizi uyaran doktor hanımı da böyle bir üslupla karşı karşıya bırakıyorsunuz. İktidarı arkasına alan sözüm ona sendikacılar en ağır şartlarda görev yapan doktorlarımıza saldırıyor. Sağlık çalışanlarımıza şiddetin konuşulduğu bu günlerde sendika yöneticilerinin bu tür tavırları son derece itibarı zedelemektedir. İktidarın yarattığı mafya düzeni şimdi de hastanelere dadanır oldu. Ne size ne başkasına prim verdirmeyeceğiz, tüm sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Konunun yakinen takipçisi olacağız. Bu mafya düzenine de ilk sandıkta son vereceğiz” cümlelerini kullandı.