İddialara göre, katil zanlısı doktor, Baltalimanı Kemik Hastanesinde bir aydır raporlu. Yani olay gecesi hastanede nöbetçi olmadığı iddia edildi. Katil zanlısına majör depresyon ve ya bipolar bozukluk gibi bir psikiyatrik süreci yaşadığı iddia ediliyor. 1 aylık rapor verildiği için, resmi görevde olmadığı, istifa etmek için birkaç defa girişimde bulunduğu ve sonunda istifa talebinin kabul edildiği söylendi. Öte yandan katil zanlısının nöbetçi olup olmadığıyla ilgili saglikpersonelihaber.net olarak kendisine ulaştığımız hastane başhekimi sorularımızı yanıtsız bırakarak, bürokratik dille konuşmayı tercih etti.

Günlerdir Yazıyoruz..Odatv’de Bizi Teyit Etti! Doktorun Doktoru Öldürmesinin Altında Ne Var!! haberimiz için tıklayınız.

CİNAYETİN SEBEBİ

Yine iddialara göre, katil zanlısı Yavuz Sümer, saat 04.00 sıralarında hastaneye gelerek doğrudan asistan odasına girdiği, kapıyı kilitlediği söyleniyor. O sırada asistan odasında mola saatinde uyuduğu iddia edilen Dr. K.E.’ye katil zanlısı Yavuz Sümer’in yanında taşıdığı kobra bıçağını çıkartarak defalarca sapladığı iddia edildi. Katil zanlısının Dr. K.E.’yi öldürdükten sonra, 1 saat 15 dakika boyunca vahşice katlettiği, cesedini parçalara ayırdığı iddiaları hastane çalışanlarını adeta şok etti. Cinayetle ilgili diğer detayları olayın vehameti nedeniyle yazamadık. Hastane çalışanlarının dehşet içerisinde olduğu, olayın şokunu gece nöbetçi olan çalışanların hala atamadığı da sitemize ulaşan bilgiler arasında. 

Meslektaşının Öldürdüğü Doktor Cinayetinde İhmal Var mı? haberimiz için tıklayınız.

YAZILARIN ÇOĞU ASILSIZ!

İki doktorun nöbet sırasında sözlü tartışmaya girdiği, çalışma alanlarıyla ilgili mobbing vb. iddiaların boş olduğu da yine sitemize ulaşan bilgiler arasında. Baltalimanı Kemik Hastanesinin oldukça ağır çalışma şartlarına sahip bir klinik olduğu, cinayeti işleyen şahsın henüz hastanede 1 aylık bile olmadığı, birkaç kez istifa dilekçesi verdiği, istifa etmemesi için hocalarının ikna etmeye çalıştığı ancak en son istifasının kabul edildiği söylendi.

Saldırının rastgele mi olduğu yoksa Dr. K.E.'yi mi hedef aldığı bilinmemekle beraber, katil zanlısı ile katledilen Dr. K.E.  arasında kişisel bir problem ya da alenen gerçekleşmiş bir tartışmadan hastane çalışanlarının haberi olmadığı söyleniyor. 

KATİL ZANLISI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ!

Yavuz Sümter emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüpheli doktor savcıya ifade verecek.

Meslektaşının Öldürdüğü Doktor Cinayetinde İhmal Var mı? haberimiz için tıklayınız.

SAĞLIK BAKANI TWİT ATTI!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, cinayetle ilgili attığı twitinde, "İstanbul Baltalimanı Hastanemizde yaşanan olay hepimizi derinden sarsmıştır. Meslektaşının saldırısı sonucu hayatını kaybeden meslektaşımız Kaan Erol’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum. Hukuki ve idari süreci yakından takip edeceğiz." dedi.

OLAYLA İLGİLİ TTB’DE AÇIKLAMA YAPTI!

TTB açıklamasında, Basında ve sosyal medyada yer alan Dr. Kaan Erol’la fail Yavuz Sümter arasında bir husumet olduğu, olay gecesi “az hasta bakma/çok hasta bakma, az çalışma/çok çalışma” ya da başka bir nedenle tartıştıkları ve failin Dr. Kaan Erol’u aralarında çıkan kavgada öldürdüğü bilgilerini doğrulamamaktadır. Fail Yavuz Sümter’in olay gecesi hastanede nöbetçi/görevli olmadığı ve sabaha karşı yanında bir bıçakla hastaneye gelip doğrudan acil doktor odasına yönelerek cinayeti işlediği görgü tanıklarınca ifade edilmekte, edinilen bu bilgilerden taammüden bir cinayetin söz konusu olduğu anlaşılmaktadır denildi.