BAŞHEKİM İDDİALARI YALANLADI

Ödemiş Devlet Hastanesi’nde geçici görevde olan Tire Devlet Hastanesi doktorlarından Dahiliye Hekimi Hasan Basri Canpolat’ın iddialarıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Fatih Hayali, “Burası Çiftlik değil, devlet kurumu. Herkes kurallara uyacak!” diyerek şunları söyledi; “Hekim arkadaşın 2007 yılından bu yana aralarında uyarı, kınama, maaş kesim ve kademe ilerleme cezalarının bulunduğu 22 ayrı idari suçu var. Ayrıca hastanede hastalardan para alarak tedavi ettiğine dair Cumhuriyet Savcılığı’nda kovuşturması devam ediyor. Tire Devlet Hastanesi’nde 28 yıldır başhekimlik görevi yürütmekteyim. Hastanemiz ülkemizde ve dünyada parmakla gösterilen hastaneler arasında. Bu başarı benim değil ekip çalışmasının bir ürünüdür. Bizler bu başarıyı tabi ki disiplin ile sağlıyoruz. Tire Devlet Hastanesi kimsenin babasının çiftliği değildir. Burası bir devlet kurumudur ve belli kuralları vardır. Bu kurallara riayet etmek de çalışanlarımızın birinci vazifesidir. Bize mafya yakıştırması yapan hekim arkadaşımız maalesef yıllardır yaptığı yanlışlar ile idare olarak bizleri üzmüştür. 2007 yılından bu yana disiplin dosyasında 22 adet idari suç vardır. Tire Devlet Hastanesi’nde müsaade etmeyeceğim tek şey hukuksuzluktur. Biz de idare olarak hekim arkadaşımıza yaptığı yanlışlar karşısında gerekli idari soruşturmaları açtık. Biz soruşturma açtıkça kendisi yine hekimliğe yakışmayacak hareketlerde bulunmaya devam ederek disiplin şuçlarını işlemekten geri durmadı.” dedi.

“HEM ŞAHSIMI HEM HASTANEMİZİ KÖTÜLEMİŞTİR”

Habere konu olan hastaneden dışarı attırma olayıyla ilgili detayları da aktaran Hayali “Suç dosyası kabaran hekim arkadaşımızla çalışmak istemediğimizi beyan ederek başka bir yerde görevlendirilmesini istedik. İl Sağlık Müdürlüğümüz kendisini geçici görevlendirme ile Ödemiş Devlet Hastanesi’ne gönderdi. Bu durumdan rahatsız olan hekim arkadaşımız Mesai saati dışında hastanemize gelerek personeli temizlik saatinde meşgul etmiştir. Pandemi döneminde titiz bir şekilde hizmet verdiğimiz hastanemizde mesai saati dışında burada çalışmayan bir hekimin işi olamaz. Bu hastane benim hastanem değil, milletin hastanesidir. Bende bu durumu haber aldıktan sonra güvenlik personeli ile bu arkadaşımıza dışarıya çıkması konusunda uyarıda bulundum. Ancak kendisi senaryoyu önceden ayarladığı için bizlere iftira atarak hem şahsımı hem hastanemizi kötülemiştir.” dedi.

“HİÇ KİMSE KURALLARDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR”

Tire Devlet Hastanesi Başhekimliği olarak iddiaları iftira olarak nitelediklerini belirten ve konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Hayali, “Türkiye Cumhuriyeti Bir hukuk devletidir, kanun ve kurallarla yönetilir. Şahsıma ve hastanemize attığı iftira nedeni ile zaten Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. 28 yıllık Başhekimlik hayatımda en ufak bir soruşturma geçirmedim. Mesleğimi kurallar çerçevesinde alnımın akı ile yaptım. Tire Devlet Hastanesi’nin işleyiş ve düzenini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Covid 19 ile mücadele ettiğimiz ve tam kapasite ile çalıştığımız bu günlerde enerjimizi bu tarz gereksiz işlere harcayamayız. Hakkımızda mesnetsiz iddialarla bizim beyanımız alınmadan şahsımı ve kurumumuzu zedeleyici haber yapan Basın Yayın organları hakkında da bugün itibari ile gerekli suç duyurunda bulunacağız. Tekrar üstüne basa basa söylüyorum. Burası milletin hastanesidir ve belli kuralları vardır. Hiç kimse de bu kurallardan üstte değildir.”dedi

Editör: Haber Merkezi