Bugün saat 11:28'de ilk olarak saglikpersoneliHABER.net olarak bizim duyurduğumuz "Çapa’da Coronavirus Şüphesi! Çocuk Acil Kapatıldı!" haberimizin ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'da açıklama yaptı. Çapa'daki corona virüsü şüphesiyle ilgili eski CHP Miletvekili Barış Yarkadaş'da, Korona Virüsünün Türkiye’deki bir hastada rastlandığını iddia etti. İddiaya göre 30 Ocak 2020’de hastaya teşhis konulmuş. Ancak uzmanların bu görüntü üzerinden halkı paniğe sevk etmenin doğru olmadığını, Ankara'ya materyal gönderilirken girilen ICD Kodunu tanı gibi kabul etmek ancak bir önkabul olabileceği ve sadece yetkililerin açıklamalarının takip edilmesi gerektiği belirtildi.

Bugün saat 11:28'de ilk olarak saglikpersoneliHABER.net olarak bizim duyurduğumuz "Çapa’da Coronavirus Şüphesi! Çocuk Acil Kapatıldı!" haberimizin ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'da açıklama yaparak "Genel durumu iyi olan çocuğun ateşi düşmüştür. Solunum sıkıntısı ve benzeri bir şikayeti de bulunmamaktadır. Klinik tablo koronavirüse uymamakla birlikte, hasta Çin’in Şangay şehrinden geldiği için tedbiren gözlem altına alınmıştır.

Çapa tıp fakültesinde yapılan İnfluenza testinin sonucu İnflenza B (mevsimsel grip etkeni) çıkmıştır. 

Sosyal medyada yayılan bir fotoğrafta ise hastaya yönelik “koronavirüs şüphesi”, henüz numune çalışılmadan önce hasta bilgi giriş formu “kesin tanı” gibi işaretlenmiş ve servis edilmiştir. Bu fotoğrafla, kasten panik oluşturulmaya çalışıldığı açıktır.

Vatandaşlarımızın Bakanlık tarafından yapılacak resmî açıklamaları takip etmelerini ve bunun dışındaki bilgilere itimat etmemelerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. " dedi.