Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından youtube üzerinden canlı yayınlanan ihale bankaların düşük teklifleri sonrası yarıda kesildi.

İhaleye en yüksek teklifi İş Bankası 19.800 TL ile verirken, Türkiye şartlarında kabul edilebilir düzeyde bir teklif gelmediğinden dolayı Sağlık Müdürlüğü Komisyonu ihaleyi iptal etti.

Promosyondaki Kargaşa Sona Ermeli

Sağlık Bakanlığı çalışanlarına yönelik yapılacağı söylenen promosyon anlaşmasının yılan hikayesine dönmesi sonrası gelen farklı duyumlar çalışanların motivasyonunu bozmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığının daha önce İl Sağlık Müdürlüklerinin yürüttüğü promosyon ihalelerinde uygulama birliği sağlamak için, yeni promosyon sözleşmesi yapılmaması yönündeki taşraya gönderdiği talimatın üzerinden yaklaşık 2 ay geçti.

2022 yılının son günlerine girerken hala promosyonda bir arpa boyu yol alınamazken bu durumun sağlık çalışanlarının mağduriyetine yol açtığı aşikar.

Diğer taraftan promosyon ihalelerini şeffaf yapılmaması özellikle Bakanlığın promosyonla ilgili çalışanlar hakkında bilgi vermemesi ve illerde yapılan ihalelerde ki şartnameleri birbirinden farklılık göstermesi sonucu çalışanlar her geçen gün mağdur ediliyor.

YABİR: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EMEĞİNİ SÖMÜRÜYORLAR

Promosyon ihalesine gelen teklifler sonrası Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Ya bir bankaların sunduğu rakamların hayatın gerçekleriyle bağdaşmadığını açıkladı.

Bankaların karlarını %400’lere çıkarırken ihalede verilen tekliflerin sağlık çalışanlarının emeğini sömürme olarak değerlendirdiklerini açıklayan Yabir, bankaların takındığı bu tavrı tüm sağlık çalışanları adına şiddetle kınadığını söyledi