Koronavirüs salgınının Sungurlu’da yayılmasının nedeni olarak İlçe Sağlık Müdürü olduğunu açıklayan Başkan Şahiner, eleştirilerin odağı oldu.

Belediye Başkanından Sağlık Müdürüne Koronavirüs Suçlaması! haberi için tıklayınız

Kendisine yöneltilen eleştirilere sert bir karşılık veren Başkan Şahiner, “Ben kâle almayıp cevap vermedikçe kuduruyorlar. Mevlana ne güzel demiş ‘Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye” dedi.

Sağlık çalışanlarına minnettar olduğunu vurgulayan Şahiner, “Sungurlu’da artan koronavirüs vakalarına dikkat çekmek istediğini ve bunun tek sorumlusunun iş bilmez, yöneticilik vasfı olmayan, siyaset ile o koltuğa oturan İlçe Sağlık Müdürü olduğunu yineleyen Başkan Şahiner, “Gecesini, gündüzüne katan, bu zorlu süreçte emek veren, alın teri döken, fedakarlık yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere hiç kimseyi töhmet altında bırakmak gibi bir niyetimiz olmadı, olamazda. Hata ve ihmal varsa bunu söylemek bizim görevimiz” diye konuştu.

“KİME YARANMA DERDİNDESİNİZ?”

Şahiner açıklamasını şöyle sürdürdü:“Kendini basın zanneden çapulcu, ayak takımı, şahsiyet yoksunları, yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyecek insanlar, haber yaptığını zannederek bizleri sağlık çalışanlarıyla karşı karşıya getirme gayreti içerisine girmiş, ‘Falanca şunu demiş’ tarzında kendi çapları kadar bir şeyler yazıyor diyen Başkan Şahiner, “Hayır mı, kime yaranma derdindesiniz? Sahipleriniz ihale sözümü verdi yine?”