Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüse karşı verilen savaşta sembol haline geldi. Virüsün Çin 'de ortaya çıkmasından sonra Türkiye 'de önlemler alan , Koronavirüs Bilim Kurulu 'nu oluşturan ve birlikte yaptığı çalışmalar , aldığı önlemler ve kararlarla coronavirüsün Türkiye 'ye girmesini oldukça geciktiren Fahrettin Koca 'nın yorgun hali gözlerden kaçmadı.

Sağlık Personelinin İstifa, Emeklilik, Öğrenim, Alt Bölge vb. Atamalar, Muvafakatlar İptal Edildi! Bakanlık Yazısı Ne Diyor? 27 Ekim 2020 tarihli HABERİMİZDEN yazının tüm detaylarına ulaşabilirsiniz.

Günlerdir coronavirüse karşı mücadelede gece gündüz demeden çalışan Bakan Koca 'nın uykusuzluğu ve yorgunluğu , canlı yayında yaptığı açıklama sırasında görüldü. 

Bakan Koca 'nın bu hali, vatandaşların büyük takdirini topladı. Türkiye 'de coronavirüsün yayılmaması , önlemlerin sıkı şekilde takibi ve her yönü ile incelenmesi için Bakanımızın mücadelesi herkesçe beğeniliyor.

Sahada canla başla çalışan sağlık çalışanlarından engelli ve hamile olduğu halde, diğer bakanlıklardaki gibi idari izin alamayan çalışanlara vereceği müjdeli haberle, döner sermaye değişikliğinden dolayı  kırgınlık yaşamalarına rağmen, çalışanlarının gönüllerini fethedeceğini düşündüğümüz Bakan Koca’nın yıllık izin konusunda sağlık personellerine vereceği müjde bekleniyor. 

Bakanlık kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre Sağlık Bakanlığı (kronik hastalıklar hariç) izinleri cumhurbaşkanlığı genelgesine uygun izin genelgesini gün içerisinde yayınlayacak.