Eşrefpaşa Hastanesi'nde yaşanan gelişmeler sonrasında istifa eden Başhekim Yavuz Uçar ve 3 başhekim yardımcısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın talebi üzerine görevlerine geri döndü. İstifaların ardında, ek binanın ihalesinin gerçekleştirilememesi ve bazı sorunlar yatıyordu.

Dr. Şahan Şahinkaya Tosya Devlet Hastanesi Başhekim Oldu Dr. Şahan Şahinkaya Tosya Devlet Hastanesi Başhekim Oldu

Görevden alınmışlardı

Başhekim Op. Dr. Yavuz Uçar, Başhekim Yardımcıları Gaffar Karadoğan, Filiz Dağ ve Bayram Köse ile birlikte Hastane Müdürü Çiğdem Dalkılınç ve Başhemşire Gülçin Akın, geçtiğimiz günlerde görevlerinden ayrılmışlardı.

Ancak dün sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın çağrısıyla bir araya geldiler. Toplantıda, Başkan Tugay'ın yanı sıra Genel Sekreter Barış Karcı, Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay, Zeki Yıldırım, Çağatay Güç, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Selin Zağpus Yiğitoğlu ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

İstifa eden hekimlere: Göreve dönün çağrısı

Başkan Cemil Tugay'ın isteği üzerine yapılan görüşmeler sonucunda, istifa eden hekimlerden göreve devam etmeleri ricasında bulunuldu ve yeni görevlendirmeler yapıldı. Toplantıda ayrıca, depremde hasar gören ek binanın yeniden ihaleye çıkarılması kararı alındı. Görüşmenin ardından Başhekim Op. Dr. Yavuz Uçar ile Başhekim Yardımcıları Gaffar Karadoğan, Filiz Dağ ve Bayram Köse, yeniden idari görevlendirme ile eski pozisyonlarına döndüler.