Kaya, yaptığı açıklamada, enflasyonun memurların alım gücünü bir kez daha azalttığını vurgulayarak, maaşların erime sürecinin devam ettiğini ifade etti. Yılbaşında memurlara uygulanan yüzde 15'lik maaş zammının enflasyonun gerisinde kaldığını belirten Kaya, bu durumun memurları yoksulluğa ve geçim sıkıntısına sürüklediğini dile getirdi.

Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığından Ek Ödeme Katsayılarının 2 Katına Çıkarılmasını İstedi Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığından Ek Ödeme Katsayılarının 2 Katına Çıkarılmasını İstedi

Memurlar, artan enflasyon karşısında maaşlarının reel değerinin düştüğünü hissediyor ve ekonomik olarak zor zamanlar yaşıyorlar. Bu durum, kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları ve ekonomik dengesizlikleri bir kez daha gözler önüne seriyor.

Artan hayat pahalılığı ve yükselen enflasyon karşısında memurun dayanacak ne gücü ne de sabrı kaldı… Memur artık ev kirasını ödeyemeyecek duruma gelmiş, temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için kredi/borç bataklığına sürüklenmiştir.

Devletin itibarını temsil eden kamu çalışanlarımız yaşam mücadelesi vermektedirler. Enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılmasını, tüm kamu çalışanlarımıza yoksulluk sınırının üzerine emekliliğe yansıyacak tek kalem maaş talebimizi yineliyoruz.