Sosyal medya kullanıcısı Murat Saygın, yaptığı bir paylaşımda, A.A.A.'nın bir görselini ekleyerek eleştirilerde bulundu. Paylaşımda, genç sağlık çalışanlarının sendikaya üye olmaları halinde verilen sözlere atıfta bulunarak bazı sorular sordu. Saygın, üye olanlara verilen tatil sözü ve diğer vaatlere ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

TATİL, KREŞ DESTEĞİ VE FORMA VAATLERİNİ HATIRLATTI!

Saygın'ın paylaşımında, sendika üyelerine yönelik yapılan bazı vaatlerin yerine getirilmediği iddiasıyla eleştiriler dile getirildi. Özellikle genç sağlık çalışanlarına yönelik yapılan kamp, burs, kreş desteği ve forma vaatlerinin gerçekleşmediği öne sürüldü.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR!

Saygın, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Hangi verdiğiniz sözleri tuttunuz acaba? Tüm üyelerimizi tatile götüreceğiz dediniz, ancak altı üstü boş çıktı. Üyeden gelenlere üye vereceğiz dediniz, gençlik kampı yapıyoruz diye otuz kırk il temsilcisini kampa götürdünüz, tüm üyeleri götürmüş algısı yarattınız. Üyelerin çocuklarına burs vereceğiz dediniz, kaç üyeye burs verdiniz? Kreş desteği diyorsunuz, kaç üyenin çocuğuna kreş desteği verdiniz? Tüm üyelerimize forma dediniz, hiçbir üyenize forma vermediniz."

ÜCRET KARŞILIĞI TERCİH YARDIMI!

Eleştiri bombardımanına devam eden Murat Saygın, atanamayan sağlıkçılara yönelik kurulan platform hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saygın, platformun ücret karşılığında tercih yaptırdığı ve genç sağlık çalışanlarının duygularıyla oynadığı iddiasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın önüne giderek, içeri girmeden kapıda fotoğraf çektirerek yeni alım olacağını söylediklerini belirten Saygın, bu tür duyuruların zaten Bakanlık sayfasında yer aldığını ifade etti.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISINI HATIRLATTI!

Murat Saygın, sosyal medya paylaşımında eski Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı ve şu anda gençlerin yoğun olduğu bilinen sendikanın Genel Başkan Yardımcısı olan Feleytun Fatih Gönç'ü de eleştirdi. Saygın, "Ey genç kardeşlerim, bu yönetimdeki Feleytun Fatih Gönç neden Sağlık Sen'den ihraç edildi? Hiç sorguladınız mı? Yine kuruculardan Y.H.'nin hangi bağlantıları var biliyor musunuz?" şeklinde sorularla eleştirilerini sürdürdü.

BOŞ VAATLERE KANMAYIN UYARISI!

Paylaşımında genç sağlık çalışanlarına seslenen Saygın, "Sizleri boş vaatlerde kandırmaya çalışan, yapmadıklarını yapmış gibi gösteren bu insanlara itibar etmek için önce bir düşünüp öyle karar verin. Duygularınızın sömürülmesine izin vermeyiniz." şeklinde uyarılarda bulundu.

murat-saygin-iddia