Genç kızın ölümüyle ilgili hazırlanan Adli Tıp Raporu'nda doktorların suçsuz olduğu belirtildi.

Aileden Suç Duyurusu

Ailenin avukatı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, genç kızın ameliyat sırasında vücuduna enjekte edilen anestezi ilacının alerjen etki oluşturması üzerine kalp ritminin bozulup beyninde hasar meydana geldiği iddia edildi. Dilekçede, genç kızın 40 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde yanlış antibiyotik tedavisine maruz kaldığı ve bu nedenle hayatını kaybettiği öne sürüldü. Ayrıca, kızlarının ölümüne rağmen hastane yönetiminin 165 bin TL'lik ödemeyi almadan cenazeyi teslim etmediği belirtildi.

Aileden Hastaneye Tepki

Aile, operasyonu gerçekleştiren doktorun kendilerine kızlarının 'Anaflaktik Şok' olarak tabir edilen alerjik reaksiyona bağlı olarak hayatını kaybettiğini söylediğini ancak ölüm nedeninin 'doğal ölüm' olarak kaydedildiğini ifade etti. Acılı aile, kızlarının ölümüne neden olan hastane yönetimi ve doktorların cezalandırılmasını talep etti.

112 Acil'de Tıbbi Sekreter Kadroları Tahsis Edildi 112 Acil'de Tıbbi Sekreter Kadroları Tahsis Edildi

Adli Tıp İncelemesi ve Soruşturma

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dosya incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Adli Tıp Kurumu, dosya üzerinde yaptığı incelemede, maktulün üzerinde zamanında inceleme yapılarak dokularının incelenemediğini ancak mevcut dosyaya göre genç kadının ölümünün anestezik maddeye bağlı şok geçirmesi ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiğini belirtti. Raporda, Manolya Oktay'ın komaya girmesinin ardından yapılan tıbbi uygulamaların tıp kurallarına uygun olduğu belirtilerek doktorların herhangi bir kusurunun bulunmadığı vurgulandı.

Savcılıktan Karar

Savcılık, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun ardından, 7 şüpheli hakkında genç kadının ölümünde dâhilleri bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Bu kararı öğrenen acılı aile, takipsizlik kararına itiraz etti.