Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yapımı 2013 yılında başlatıldı ve bu süreçte 4 Sağlık Bakanı değişti. 1875 yatak kapasitesine sahip olan hastanenin 600 yataklı bölümü, Mayıs ayında hizmete açılacağı duyuruldu. Ancak, hastanenin tamamının inşaat çalışmaları tamamlanmadan hizmete açılmayacağı bildirildi. Şu anda Gaziantep Şehir Hastanesi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

GÜL VE ŞAHİN, ŞEHİR HASTANESİ’NDE İNCELEMEDE BULUNACAK…
Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yakında hizmete açılması için çalışmalar devam ediyor. Bugün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hastanenin açılışıyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyecekler. Basın açıklaması sonrasında, Gül ve Şahin, hastane yetkililerinin çalışmaları hakkında bir sunum yapacaklar. Protokol üyeleri de hastanede yapılan bölümleri inceleyecekler.

330 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULUYOR

Gaziantep Şehir Hastanesi Projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile gerçekleştirilen, 1875 yatak kapasitesi ile şehrin yanı sıra tüm bölgeye hizmet vermesi planlandı.

Proje, Gaziantep ilinin Şahinbey ilçesinde, toplam 330 bin metrekare arsa alanı üzerine kuruluyor. Gaziantep Şehir Hastanesi; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Merkezi ve Ana Hastane içerisinde bulunan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Genel ve Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi bölümlerinden oluşacak. Ana Hastane: 1625 yatak, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi: 150 yatak,  Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri: 100 yatak Projede 60 yatak kapasiteli Yenidoğan Bakım Ünitesi, 4 yatak kapasiteli Yanık Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte 265 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi ve ayrıca Yanık Yoğun Bakım Ünitesinde 16 adet de hasta yatak odasının hizmet vermesi planlanıyor.