Önceki günlerde bir sokak röportajında 'doktor dövebilmekle' övünen kadının sözlerinin ardından, Uğur'un bu ifadeleri de tepki çekti.

TV100 yazarı Fuat Uğur, iktidarın sağlık sistemini getirdiği hale sitem eden doktorla arasında geçen diyaloğu köşesine taşıdı.

Sosyal medyada paylaşılan ve AK Parti’den önceki şehir hastaneleri” ifadesinin yer aldığı bir fotoğrafı yazısına koyan Uğur,

Acı acı güldüm. Doktorlar görev yaptıkları hastanelerden erkenden sıvışıyor, muayeneden para kırıyorlardı. Hastaneleri ise hasta sevkiyatı için bir araç olarak kullanıyorlardı. Bu sisteme son verdi işte Tayyip Erdoğan

 iddiasında bulundu.

Yazısının devamında doktor ile olan diyaloğunu anlatan Uğur, şöyle devam etti:

Geçenlerde Şişli Etfal’in bir hastanesinde muayene için gittiğim ve beni tanıyıp biraz da aksi davranan bir doktor, 'Siz bizim halimizden anlamıyorsunuz, çok kötü durumdayız. 20 yıldır sağlık sistemimizi çökerttiler' deyince bunları ona da hatırlattım. Verdiği cevap ne oldu dersiniz:

'İnanın beyefendi 20 yıl önce sağlık sistemi bundan çok daha iyiydi.'

Bu bir delilik hali miydi yoksa ideolojik körlük müydü? Onları anlamak zor, ben vazgeçtim."

Uğur, yazısında şu ifadeleri kullandı:

20 yıl öncesinde yaşananları tabii ki o günlerde doğan ya da 4-5 yaşında olup da bugün delikanlılık, genç kızlık çağını yaşayanların bilmesi zor. Ama o doktor biliyordu ve HEKİM OLAMADIĞI İÇİN böyle konuşuyordu. Gençlere sabırla anlatmak ve izletmek gerek. Bunun için iletişim araçlarını iyi kullanmalı."