Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

Tıp Fakültesinde Fahrettin Koca’nın çok fazla dikkat çekmeyen birisi olduğunu ancak sonra bir yapı içerisinde küçük bir hastane kurduğunu, daha sonra bu hastanelerin sayısının Ak Parti iktidarı ile beraber 20’ye kadar yükseldiğini söyledi.

Üsküdar’da hastane inşaatı durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verilen teşviklerle ilgili meclise araştırma önergesi verdiğini söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Turhan Çömez, Bakan Koca’nın Hastanelerine verilen 7 milyarlık teşvik ödemelerine dikkat çekerek Üsküdar’da geçtiğimiz gün belediyenin durdurduğu hastane İnşaatına değindi. 

Öğrenci yetişmesi için bağışlanan arazi

İstanbul Üsküdar’da bir vatandaşın 1994 yılında Hazineye Üsküdar’daki arazisini şartlı olarak bağışladığını söyleyen Çömez, araziye sadece eğitim amaçlı, öğrenci yetiştirilmesi karşılığında bina yapılması şartıyla bağışın gerçekleştiğini söyledi. Sadece öğrenci yetiştirilmesi şartıyla bağışlanan arazinin Ak Parti iktidarı döneminde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol hastanelerine verildiğini kaydetti. 

Tekel Binası da Koca’ya 

Çömez, Bakan Koca’ya yapılan teşviklerle ilgili bir başka örnekte ise, İstanbul Unkapanı’nda bulunan Tekel binasının da yine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu hastaneye verildiğini belirtti. 

220 bin metrekarelik arazi de Koca’ya

Yine Tekele ait İstanbul Beykoz’da bulunan 220.000 metre karelik arazisinin de Medipol‘e verildiğini söyleyen Dr. Turhan Çömez, Ankara Tren Garı Kampü’’nün de yine Koca’nın kurucusu olduğu hastane grubuna verildiğini belirtti. 

Atatürk Orman Çiftliği’de Koca’ya

Fahrettin Koca‘ya verilen arazileri anlatmaya devam eden İyi Parti’li Turhan Çömez, Ankara’daki Devlet Demir Yolları Misafirhanesi ile Atatürk Orman Çiftliği içerisinde bulunan 550.000 metrekarelik arazinin de yine Bakan Koca’nın kurucusu olduğu hastanelere verildiğini kaydetti. 

Birinci basamağı öldürdüler

Sağlık Bakanlığında çalışan hekim, hemşire, sağlık memurlarının mutsuz olduğunu savunan İyi Parti Grup Başkan Vekili Çömez, sistemde karadelik oluşturulduğunu, özellikle birinci basamağın bilinçli olarak göz ardı edildiğini savundu.