Dün Üsküdar'da gençlerle bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu ve toplantıda Kızılay'ın kan satışıyla ilgili yöneltilen sorulara cevap verdi. Kızılay'ın kan satmasıyla ilgili gelen tepkilere değinen Koca, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısında bulundu.

Bakan Koca

Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah. Bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan fedakar, cefakar kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Ve memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmiş olması bile çok önemli bir ihtiyaç. Ama bazen algılar olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyor isek gereğini yapmalıyız. Bir kişinin bile kan vermesini, bir vatandaşımızın bile kan vermesini, kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu

diye konuştu.

Böylece, deprem sonrasında Kızılay’ın çadır ve kan satmasıyla ilgili büyük tepki çeken Kerem Kınık’ı istifaya davet edenler arasına, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısında bulunmuştu. Yıldırım, ”Kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesi uygun olur” demişti.

Editör: Güler Sağlam