Bu yenilikçi model ile kamu, müteahhitlerle iş birliği yaparak arsa tahsis edecek ve müteahhitler de bu arsalarda uygun fiyatlı konutlar inşa ederek 49 yıl süreyle kiraya verecek.

Erişilebilir kiralık konutlar konusunda yaşanan sorunu çözmeyi hedefleyen GYODER, orta gelir grubundaki vatandaşlar için uygun fiyatlı konutların üretilmesini sağlamak amacıyla bu iş modelini geliştirdi. Kamunun sağlayacağı destekle arsa maliyeti ortadan kaldırılarak, konut inşaat maliyetlerinin düşürülmesi ve kiracıların uzun dönemli konut sahibi olmalarının mümkün kılınması planlanıyor.

GYODER Yeni Konut Modeli, hem konut üreticilerine hem de kiracılara avantajlar sunuyor. Kiralık konut talebi olan vatandaşlar için uygun fiyatlı ve uzun süreli kira fırsatı sağlayacak olan bu modelle, konut sahibi olma hayali olanların da gerçekleşmesi hedefleniyor.

Yeni modelde, kira fiyatlarının aylık 10-12 bin lira arasında olması ve sözleşmelerin 3 yılda bir yenilenmesi ön görülüyor. Kiracı isterse, bu şekilde sözleşme yenileyerek 49 yıl kiralama yapabilirken, ev sahibinin, 'evimden çık' baskısı da ortadan kalkacak.

Kaynak: ÖNDER ÇELİK – Türkiye