Kamuda yeni dönem ile beraber uzaktan ve esnek çalışma sistemleri uygulamaya konulacak.

Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor! Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonominin toparlanması için kamuda tasarruf tedbirleri aldıklarını ve bu detayları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte canlı yayında açıkladı.

Yeni dönemle birlikte kamuda uzaktan ve esnek çalışma sistemine geçilecek. Bu yeni çalışma düzeniyle ilgili olarak 6 farklı formül üzerinde duruluyor.

6 farklı model masada

Hazırlanan yönetmelikte, kamuda çalışanların "esnek çalışma", "değişken zamanlı çalışma", "yoğunlaştırılmış çalışma", "uzaktan çalışma", "kısmi zamanlı çalışma" ve "akademik eğitim amaçlı çalışma" olmak üzere 6 farklı modelin gündeme geldiği belirtildi.

Kamu alımlarında yaşanan değişiklikleri değerlendirmek üzere Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram açıklamalarda bulundu.

Bayram'a göre, kamu alımlarında emekliye ayrılan kadar personel alımı tüm birimlerde uygulanmayacak. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi bakanlıklarda bu tedbir alınmayacak. Ancak, kamuda yeni kurum önlemesi konusunda herhangi bir adım atılmayacak.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, esnek çalışma modeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bayram, özellikle İstanbul'da Cuma günlerinde trafikte ciddi bir azalma yaşandığını ve bu durumun özel sektörde zaten uygulandığını belirtti. Esnek çalışma modelinin, internet tabanlı uygulamalar kullanan bakanlıklarda geçerli olacağını ifade ederken, bu sayede hem verimliliğin artacağını hem de çalışanların motivasyonlarının yükseleceğini dile getirdi.

Hazırlanan taslakta, birden fazla çalışma modeline odaklandıklarını aktaran Bayram, bu modeller arasında esnek çalışma, değişken zamanlı çalışma, uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modellerinin bulunduğunu belirtti.