Uğur Bilge'nin görev süresinin sona ermesinin ardından bu göreve atanmış olan Yaşar Bildirici, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü görevini üstlendi.

YAŞAR BİLDİRİCİ KİMDİR?

Yaşar Bildirici, 1965 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kadirli'de tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nde uzmanlık eğitimini 1989-1994 yıllarında tamamladı. 1994 yılında Eskişehir Devlet Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak göreve başladı. 

1997-2000 yılları arasında Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak çalıştı. 17 Aralık 2017 tarihinde Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi olarak atanmış, ardından 27 Ekim 2018'den itibaren Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmıştır.

Yaşar Bildirici, 18 Ekim 2023 tarihinde Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştır. Aynı zamanda İngilizce dilini de bilmektedir. 

Evli olan Yaşar Bildirici'nin üç çocuğu bulunmaktadır. Yeni görevinin Eskişehir ilinin sağlık hizmetleri alanında olumlu gelişmelere vesile olması beklenmektedir.