Santa Rosa İlçesi Şerif Ofisi’ne göre, 41 yaşındaki Benjamin Brown, karısı Hillary Brown’ın ölümünden sorumlu tutuluyor. Brown, 11 Temmuz’da mahkemeye çıkarılacak.

Ameliyat Sırasında Yaşananlar

Benjamin Brown, karısı Hillary Brown’a kendi kliniğinde yara izi revizyonu, kol liposuction, dudak enjeksiyonu ve kulak düzeltme işlemleri uyguluyordu. 

Ancak, eşinin ameliyat sırasında verdiği tepkileri doğru değerlendiremeyerek ölümüne neden oldu. Kadın ameliyat sonrası hastaneye kaldırıldı ve yaşam destek ünitesine bağlandı. Bir hafta sonra ise hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı’nın Raporu

Sağlık Bakanlığı’na göre, Hillary Brown, ameliyat öncesinde kendi serumunu kendisi hazırladı ve hap kullandı. Ayrıca, ameliyat sırasında yaralarının bir bölümünü kendisi dikerek kocasına yardımcı oldu. 

Ameliyat sırasında ayaklarının titremeye başladığını ve görüşünün bulanıklaştığını belirten Hillary Brown, kocasına turuncu gördüğünü söyledi. Bu kriz işaretlerine rağmen Benjamin Brown, 20 dakika sonra 911’i aradı.

Cinayet Suçlaması ve Tutuklama

Benjamin Brown, eşinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle cinayetle suçlanarak tutuklandı. Duruşması 11 Temmuz’da yapılacak.