Erdoğan, kamuda tasarrufun ve verimliliğin önemine dikkat çekerek, kamu malının özenle kullanılmasını vurguladı.

"Kamu Malına Özen Gösterilmeli"

Erdoğan, özellikle basın mensuplarına özel uçakla Roma turu yaptırılması gibi uygulamaların hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını belirterek, "Bu konuda atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin tüm makam sahipleri daha dikkatli, daha hassas davranmalı, kamu malına özen göstermelidir" dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

"Görevini Yapmamanın Bahanesi Olamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm kamu personelinin büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade ederek, "Yasal ve anayasal güvenceye sahip olmak, gevşeme sebebi değil, bilakis daha titiz davranmayı gerektirir. Devlet işleri ciddiyetle, samimiyetle ve özveriyle icra edilmelidir" şeklinde konuştu. Devletin tüm erklerinin millete hizmet için var olduğunu belirten Erdoğan, görevlerin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Bürokratik Vesayet Bir Tehdit"

Erdoğan, bürokratik vesayeti de eleştirerek, "Vatandaşa tepeden bakanlara, milleti kendisine mahkum zannedenlere, insanımıza hizmet yerine eziyet edenlere hukukun gereğini yapmaktan asla çekinmedik" dedi. Son dönemde bazı kamu hizmetlerine yönelik şikayetlerin arttığını fark ettiklerini belirten Erdoğan, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve eski alışkanlıkların tekrar baş göstermesine izin vermeyeceklerini söyledi.

"Sayıştay’ın Denetimleri Önemli"

Denetim mekanizmalarının önemine dikkat çeken Erdoğan, "Demokrasimizin, ekonomimizin ve idari sistemimizin sağlıklı işlemesinde denetimin yerini hiçbir şey tutamaz" dedi. Sayıştay’ın kamu kaynaklarının mevzuata uygun harcanmasında önemli bir rol oynadığını belirten Erdoğan, kamu kurumlarının denetiminden elde edilen tespit ve önerilere önem verdiklerini kaydetti.

"Savurganlığa İzin Vermeyiz"

Erdoğan, belediye imkanlarının kişisel amaçlar için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Milletin vergilerini harcayan hiçbir kurum insanımızın yüreğini sızlatacak bir savurganlık içinde olamaz" dedi. Belediyelerde yapılan bazı atamalar ve kişisel amaçlar için kullanılan kaynakların medyada da yer aldığını belirten Erdoğan, bu durumun kamuya ve siyasetçilere olan güveni sarstığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu malına özen gösterilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, herkesin bu konuda daha hassas davranmasını istedi.