1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nda, Memur-Sen Konfederasyonu'nun 7. Olağan Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur Sen delegeleri “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları eşliğinde Kongreye saat 13.28 sularında katıldı.

Ali Yalçın: Memur Seyyanen Zam İstiyor

“Memurlar seyyanen zam istiyor. Kira sıkıntısı çekiyorlar.” diyen Memur Sen Genel Başkanı Başkanı Ali Yalçın,

Yardımcı hizmetler sınıfına dahil olan memurlar GİH'e dahil edilsin istiyoruz. Yeniden disiplin affını değerlendirmenizi talep ediyorum. Bayram ikramiyesi konusunda sadece kamu görevlileri kaldı. Üniversite idari personel hala yer değiştiremedi. Bütün gelirler emekli keseneğine yansısın.

 şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(6 Şubat depremleri) Devletimizin tüm kurumlarıyla halen sahadayız. Seçim gündeminden bağımsız olarak bölgedeki tüm çalışmaları günbegün takip ediyoruz."

Emekli zammı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(emekli zammı) 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindiren bir müjdeyi seçimden sonra hayata geçireceğiz.750 TL’nin üzerinde emekli maaşı alan emeklilerimizi Meclis’in açılmasıyla sevindireceğiz."

Memur Zammı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Memur zammı) Kamu çalışanlarına ocak ayında yüzde 30 oranında zam yaptık. En düşük memur maaşını yaklaşık 12 bin liraya çıkardık. Temmuz ayına enflasyon farkının yanında refah payı düzenlemesini yapacağız. Enflasyona ezdirmeyeceğiz. Biz bu zamana kadar memurumuzu ve işçimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonrada ezdirmeyeceğiz. "

Kılıçdaroğlu’na “uyanda balığa gidelim” diyerek seslenen Erdoğan, asgari ücretten kaldırılan vergi yükünün 1 yıl önce hayata geçirildiğini, çalışanların alım gücü 2002’den bu yana ciddi oranda artmıştır.

Temmuzda enflasyon farkı yanında refah payıda vereceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı,

Memurlara temmuz’da refah payı artışınıda dikkate alan bir düzenleme yapacağız, Memurları enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız

sözlerini kaydetti.

Oktay: Memur Sen her zaman dik durmuştur

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Memur-Sen Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Memur-Sen'in, vesayetlere karşı dik duruşu ifade ettiğini ve özgürlüklerine müdahale edildiğinde 12,3 milyon imzayla gösterdiği kararlılığı vurguladı.

Çalışma Bakanı: 3600 Ek Göstergede yeni düzenleme yapacağız

Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulunda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili yaptığı açıklamada, "1. Dereceye düşmüş tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge sağlanması için düzenleme yapmamız gerekiyor. Umuyoruz ki meclisin gündemine gelecek ilk tekliflerden biri bu olacak" şeklinde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Memur-Sen Konfederasyonu’nun değerli yöneticileri, kıymetli gençler, hanımfendiler beyfendiler sizleri hürmetle selamlıyorum. Ülkemizin dört bir yanında emek mücadelesi veren kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum.

Sizlerle birlikte tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Memur-Sen camiasıyla bir araya gelmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.

Polis memuru Özgür Barçın evladımıza ve Resul Barutçu evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Tüm kamu personelimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile Memur-Sen kurucusu Mehmet Akif İnan’ı rahmetle yad ediyorum.

Kuruluşundan bugüne geçen 28 yıllık dönemde Memur-Sen daima tavrını haktan, adaletten ve demokratik değerlerden yana koymuştur. Vesayetçi sistemle, çetelerle, mafya ile, terör örgütleri ile, cuntacılarla mücadelemizde hep yanımızda olan Memur-Sen’e teşekkür ediyorum. Bu temiz, özgün geleneğin daha da güçlendirilerek gelecek nesillere taşınması büyük önem arz ediyor. Memur-Sen’in önümüzdeki dönemde kutlu mücadelesini sürdüreceğine inanıyorum.

Memur-Sen gibi ayağı bu topraklra sağlam basan ilhamını milletin kadim değerlerinden alan Türkiye merkezli hareket eden kurumlarımızın varlığı ile ne kadar gurur duysak azdır. 6 Şubat depremlerinde devletimizin ilgili kurumları, belediyeler, sendikalar, gönüllü kuruluşlar en başından beri olağanüstü çaba sarf etti.

Memur-Sen’li kardeşlerimiz depremzedelerimizin yanında oldu. Kimileri de şov yapmanın peşinde koştu. Canımız yanarken devleti özellikle suçladılar, yıkıntılar başında bol bol poz verdiler. İşleri bitince orayı terk ettiler. Biz ise halen sahadayız. Son olarak İlham Aliyev ile Akif İnan’ın da memleketi sayılan Kahramanmaraş’ta afet konutlarımızın temelini attık. Bin konutumuzun temelini Aliyev kardeşimiz ile attık. Bu konutların yanında okulu, camisi, sosyal donatı alanları var. Bunlar durup dururken olmadı.

319 bini 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin konutun ve köy evinin inşasını tamamlayacağız. Bu arada bazı köy evlerinin teslimini de yaptık.Evi yıkılan kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturana kadar durmayacağız. Millet devlet olarak inancımız, engelleri aşma kararlılığımız hepsinden daha güçlüdür.

Marmara depremini hatırlayın. Ne yapıldı? Bugün ülkeye utanmadan sıkılmadan ‘300 milyar dolar getireceğim’ yalanını atanlar o günlerde IMF komiserlerinin çantacılığını yapıyordu. Bay bay Kemal, halef selef olduklarınız niçin o zaman size bir kuruş para vermediler. Davos’tayız, o zaman Bebecen benim bakanım. Kendilerine (IMF) dedim ki; ‘Türkiye’den alacaklarınızı alıyor musunuz?’ dedim, ‘Alıyoruz’ dedi. ‘Türkiye’den alacaklarınızı alırsınız ama Türkiye’yi siz yönetemezsiniz, ben yönetirim’ dedim. IMF’ye olan borcumuzu bitirdik ve ilişiğimizi kestik.

Bay bay Kemal’in bir sözcüsü var, İP’in de bir ismi var, IMF’in temsilcileri ile toplantı yaptılar. Sıkıntıdaymışız… ‘Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok’, dedik. Geldikleri gibi döndüler. Esrar kaçakçılarının Londra’ya götürdüğü paralardan 300 milyar dolar alacak herhalde. Başka türlü gelmez. Biz geldiğimizde Döviz rezervi 28 milyar dolardı şimdi 122 dolar döviz rezervimiz var. Ben size yalanı asla tavsiye edemem. Bu millet doğruluk üzerinde ayakta durmuştur.

Cumhuriyet tarihinin en büyük atamalarını yapıyoruz. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon kardeşimizin taleplerini yerine getirdik. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya bayram ikramiyelerini 2 bin lira yaptık. 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilerimiz için de güzel haberi yürttüğümüz çalışmaları bitirdikten sonra milletimizle paylaşacağız. Farklı kamu kurumlarında çalışan 500 bin kardeşimizin sorununu çözdük. Kamu çalışanı ve emeklilerin beklediği 3500 ek göstergeyi hayata geçirdik. Çalışanlarımıza yüzde 30 üzerinde zam yaptık. En düşük memur maaşını 12 bin liraya çıkardık. Temmuz ayında enflasyon farkı yanında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memularımızı enflasyona ezdirmeme sözünü tutacağız. Bugüne kadar hiçbir zaman memurumuzu ve işçimizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.

Dün gece Kılıçdaroğlu çıkmış asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldırmaktan bahsediyor. Bir insan ülkesinden bu kadar mı habersiz olur. Hani derler ya; uyan da balığa gidelim. Baz asgari ücreti vergi dışı bırakalı 1 buçuk yıl oldu bay bay Kemal. İnşallah 14 Mayıs’ta bu trajikomik vakalara son vereceğiz Kılıçdaroğlu’nu da emekli edeceğiz. Böylece hem milletimizi hem kendisini bu eziyetten kurtaracağız. Milletimiz refahını artırmak için verdiğimiz mücadeleyi görüyor ve takdir ediyor. Vatandaşımızın alım gücü 2002 yılına göre daha fazladır.