Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yeniden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmenin perde arkasına ilişkin Ankara kulislerinde konuşulanlar gün yüzüne çıktı.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, görüşmenin detaylarını canlı yayında anlattı.

Kabine Değişikliği mi olacak?

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ün sunduğu Medya Kritik programında konuşan Fatih Atik, Erdoğan ile Bahçeli arasındaki görüşmenin kabine değişikliği konusunu ele aldığını aktardı. Atik, şunları dile getirdi: "Bugünkü görüşme beklenmedik bir nitelik taşıyordu.

Külliye'de saat 14:45 gibi başlayan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Erdoğan-Bahçeli görüşmeleri periyodik olarak gerçekleşir. İki lider arasındaki bu görüşmeler genellikle iki ayda bir gerçekleşir. Ancak bu sefer 10 günlük arayla ikinci bir ziyaret gerçekleşti.

Sinan Ateş ve Anayasa ele alındı

Gündemdeki konu hakkında çeşitli iddialar var. Sinan Ateş davası, kabine değişikliği ve Anayasa değişikliği gibi konular gündeme gelebilir."

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Erdoğan-Bahçeli görüşmelerinden fazla bilgi sızmadığını ve genellikle tahminlerin ötesine geçilmediğini vurgulayan Atik, "Ancak bu kadar sıkı görüşmelerin, siyasi bir sonuç doğurabileceğini gösteriyor. Çünkü netleştirilmesi gereken bazı konular var. Anayasa meselesi ne olacak? Erdoğan ve Bahçeli, Anayasa'da değişiklik yapılması gerektiğini vurguladılar. Sivil bir anayasa gerekliliğini dile getirdiler.

İkisi de bu konuyu CHP lideri Özel'le ele aldı. CHP ve İyi Parti bu konuya soğuk bakıyor. Henüz bir taslak olmadığını belirtiyorlar. Tek yeşil ışık yakan Demokrat Parti. Belki Anayasa konusu ele alındı. MHP'nin 100 maddelik bir teklifi var. AK Parti'nin de daha önce üzerinde çalışılmış metinleri mevcut.

Cumhurbaşkanlığı sistemi revizyonu

Meclis'te 30 bin sayfalık bir doküman var. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin hangi başlıklarında revizyon yapılabilir. Bu zaten gündemde olan bir konu. 50+1 ve ilk 4 maddenin değiştirilmesine her iki taraf da karşı. Ancak bir teklif sunulması gerekiyor. Ancak henüz böyle bir teklif mevcut değil." şeklinde konuştu.

Atik, bir diğer başlığın ise kabine değişikliği olduğunu belirtti. "Erdoğan ile Bahçeli'nin kabine değişikliği görüşüldüğü yorumları yapılıyor. Ancak bugüne kadar Devlet Bahçeli'nin kabineye dair bir yorum yaptığına şahit olmadık. Daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdirine bırakıyor." dedi.