İşçiler, memurlar ve emekliler, enflasyon karşısında eriyen maaşlarla karşı karşıya kaldılar. Temmuz ayında yapılan maaş düzenlemesi, hızla yükselen enflasyon karşısında yetersiz kaldı. Son 2 ay içindeki enflasyon artışı, yapılan zamın etkisini neredeyse tamamen sildi. 11 bin liranın üzerine çıkan asgari ücretin bir bölümü, enflasyon nedeniyle kaybedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün yüzde 50'nin üzerinde bir yıllık enflasyon açıkladı. ENAG ise bu oranın yüzde 120'nin üzerine çıktığını belirtti. Aylık enflasyon verisi ise yüzde 9'u aşarak ciddi bir artış gösterdi. Son 2 ayda yaşanan enflasyon yükselişi, ekonomiye yönelik endişeleri daha da artırdı.

Çalışan ve emeklinin maaşı yine eridi

Sözcü’nün yaptığı bir haber göre asgari ücretli, memur ve emeklinin aldığı maaş büyük oranda azaldı. Temmuz ayına girmeden önce 11 bin 402 lira alan asgari ücretli, Eylül ayı ile beraber enflasyona yenik düştü.

Asgari ücretlinin maaşı iki ayın sonunda 1. 856 lira gerileyerek 9 bin 546 liraya düştü. Emekliler tarafında ise 2.257 lira kayıp yaşandı. ENAG’ın hesaplamasına göre bu oran 3.423 liraya çıktı.

Sadece asgari ücretli ya da emekli değil, memur çalışanda ciddi anlamda enflasyona yenildi. Temmuz ve Ağustos enflasyonun ardından memur maaşında TÜİK’e göre 1.764 lira azalma ENAG’a göre ise 2.370 lira düşüş yaşandı.