Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Yenen'in vefatının derin bir üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

 Prof. Dr. Osman Şadi Yenen'in Kariyeri ve Katkıları

Prof. Dr. Osman Şadi Yenen, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi olarak görev yapmış ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi Emekli Şefi olarak hizmet vermiştir. Ayrıca, KLİMİK Derneği'nin 6. ve 7. Dönem (1997-2001) Başkanı ve 4. ve 5. Dönem (1993-1997) Genel Sekreteri olarak önemli görevlerde bulunmuştur. Yenen, derneğin 12’den 18’e kadar olan dönemde (2009-2023) Onur Kurulu üyesi olarak görev yapmış ve KLİMİK Bülteni’nin Kurucu Editörü olarak derneğe büyük katkılarda bulunmuştur.

Derneğin Açıklaması ve Taziye Mesajları

KLİMİK Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Engin bilgisi, deneyimi, çalışkanlığı ve entelektüel birikimiyle derneğimize, camiamıza ve topluma yapmış olduğu hizmet ve katkılar her türlü takdirin ötesindedir."

Cenaze Töreni

Prof. Dr. Osman Şadi Yenen’in cenazesi 10 Haziran 2024 Pazartesi günü Marmaris Armutalan Camisi’nde kılınacak ikindi namazının ardından askeri törenle kaldırılacak ve Marmaris Armutalan Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Tıp Camiasının Büyük Kaybı

Prof. Dr. Yenen’in vefatı, ailesi, çalışma arkadaşları, öğrencileri ve tüm tıp camiası için büyük bir kayıp olarak görülüyor. KLİMİK Yönetim Kurulu, Yenen’in anısı önünde saygıyla eğildiklerini ve kederli ailesine, yakınlarına başsağlığı dileklerini ilettiklerini belirtti.

Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek! Sağlık Çalışanları Tepkili: Köpük Tabakta Sağlıksız Yemek!

Yenen’in derin bilgi ve tecrübesi, tıp alanına yaptığı katkılar ve yetiştirdiği öğrencilerle hatırlanacak. Onun mirası, tıp camiasında ve toplumda uzun yıllar boyunca yaşatılacaktır.