Seçimlerin tamamlanmasının ardından, yeni dönemde ekonomi öncelikli konular arasında yer alacak. Hükümetin gündeminde, memur, emekli ve asgari ücret gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Hemşirelerin maaşları, kamu kurumlarındaki derece ve kademelerine göre farklılık göstermektedir. Ayrıca, memuriyete başlama tarihi ve hizmet yılı gibi unsurlar da maaş hesaplamalarında etkilidir. Bunun yanı sıra, medeni durumu, çocuk sayısı ve engelli çocuk sayısı gibi durumlar da maaşa yansıyan faktörler arasında yer almaktadır. Hemşirelerin sendika üyeliği ve görev yeri de maaşlarını etkileyen unsurlardan biridir.

En düşük memur maaşının 22 bin TL olması durumunda, hemşire maaşları da merak konusu oldu. Peki, en düşük memur maaşının 22 bin TL olması halinde hemşire maaşı ne kadar olur? Temmuz ayında hemşire maaşlarına yapılacak zam miktarı nedir?

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL

Ocak ayında memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 30 zam sonrasında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise enflasyon kadar zam alacakları belirtilmişti. Ancak, ilave bir düzenleme yapılmaması durumunda, memur ve memur emeklileri yüzde 6 toplu sözleşme zamı ve yüzde 8'i aşan enflasyon farkını alacaklar. Ayrıca, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Bu düzenlemenin yasal bir düzenlemeyle hayata geçirilmesi gerekmektedir.

HEMŞİRE MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Hemşire maaşları derece/kademe, memurluğa başlama tarihi, hizmet yılı, medeni durumu, çocuk sayısı, engelli çocuk sayısı, sendika üyeliği, görev yeri durumlarına göre değişiklik göstermektedir. Mutemet Serkan Kafalı (@Serkan_Kafali) tarafından 8 derecenin 1. Kademesinde bulunan bir hemşirenin maaşını örnek bordro ile hesapladı.

8/1 derece-kademde olan bir hemşire maaşı hesaplandı

hemsire-maas-hesaplama

Yapılan çalışma gündeme dair bir çalışma olup, Sağlık Bakanlığına görev yapan sağlık personellerine fikir vermesi amacıyla paylaşılmıştır. Kesin maaş tutarı Maliye Bakanlığının bordro kriterlerini belirlemesi ile resmiyet kazanacak.

Bordro hedaplasına göre; Lisans mezunu mesleğe yeni başlayan bir hemşire sendika parası yani toplu sözleşme ikramiyesi olmadan temmuz ayında net 28.814,48 TL ücret alacak. Bu hesaba taban ek ödeme ile teşvik ödeme dahil değildir. 

Diğer taraftan Temmuz’da ayında asgari ücret artışı da yaşanacağı için bordroda yer alan istisna tutarıda artmış olacak. Yani yaklaşık %20 asgari ücret zammı olursa 250 TL civarı daha bordro tutarında net artış beklenmektedir.