Ancak, İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve hükümet arasında yapılan uzlaşma sonucunda 700 bin kamu işçisine ilk 6 ayda %45 oranında iyileştirme sağlandığı belirtildi. Demirel, Sağlık Liyakat-Sen olarak uzlaşmadan memnun olduklarını ve bu zam oranlarının tüm kamu işçilerine hayırlı olmasını dilediklerini ifade etti. Ayrıca, kazanılan mali haklar ve %5 refah payı ile kamu işçilerinin memnuniyetini sağlayacak bir toplu sözleşme anlaşmasının 2023 yılı Ocak ayı itibariyle imzalandığı kaydedildi.

Demirel ; Ben burada en düşük kamu işçisinin almış olduğu kök maaşı 9.300 lirayken. Uzlaşma neticesinde,%45 lik zam uygulanması hâlinde en düşük işçi maaşı 13.485 lira olması gerekirken sayın Cumhurbaşkanımızın ufak bir dokunuşu ile bu rakam en düşük işçi kök maaşı 15.000 liraya çıkartılmak suretiyle en düşük işçi maaşı kök ücretine % 61.29 oranında zam yapılmış oldu.

Demirel; Kamu işçileri kök ücreti 12.500 lira olan işçilerinin maaşı yapılan % 45'lik zamla birlikte 18.125 liraya çıkmış oldu. Bu rakamlara tediye, toplu sözleşme ikramiyesi, fazla mesai yemek, yol ve giyim yardımları ilave edilecektir.

% 5'lik refah payı

Fazla mesai ücretlerine %70 + Enflasyon oranı

Gece çalışması % 8 + Enflasyon oranı

Gazi Şehit yakını ve terör mağdurlarına %10'luk ilave

Giyim ve yardımlarına zam oranı kadar artış

Diğer yardımlarına da zam oranı kadar artış yapılmış oldu.

İlk altı ayda %45 ZAM.

2.Altıncı Ay %15+Enflasyon

3.Altıncı Ay %10+Enflasyon

4.Altıncı Ay %10+Enflasyon

Bizde tüm Memurlara en az kamu işçisi taban aylık ve ek ödemelerine yapılan yardımlar kadar iyileştirme yapılmasını talep ediyoruz.15. derecenin 1. Kademesi üzerinden maaş alan en düşük memur maaşına %61.29 oranında zam yapılmasını istiyoruz.

Kamu çalışanı memurların taban ile tavan ücreti arasındaki makas ciddi manada açılmış oldu. Çalışma bakanımızın Mayıs ayının başında uzman doktorun maaşını 58.000 lira olarak açıklamıştı. Uzman doktor'a %10 zam gelse zammın uzman doktorun maaşına 5.800 lira yansıyacak. Fakat en düşük memur maaşı 12.000 lira olduğuna göre %10' luk zammı 1.200 lira ilave edilmiş olacaktır.

En düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasında 5 kat fark oluşmuştur. Tüm Memurlara aynı oranda maaş zammı yapmak adil değildir. Taban ile tavan arasındaki uçurumu derinleştirmiş olacaktır. Onun için en düşük zam alan memura yapılacak yüzdelik zam oranı en % 61.29 oranında yapılması gerekir.

Demirel; Sayın cumhurbaşkanımızın kamu işçilerine yapılan zammın ardından kamu çalışanları memurlara yapılacak olan zamla alakalı olarak;

"Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur.

Temmuz ayı için enflasyon farkı ve refah payi esasına dayanan hazırlıklarımız var.

Bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz.

Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, kimseyi gördüğünden geri koymayacağız, tam tersine hep daha ileriye taşıyacağız.

Ülkemizin bugüne kadar tüm eksiklerini nasıl biz giderdiysek, inşallah bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak."

Demirel ; Demek suretiyle Sayın cumhurbaşkanımız; "Memurlara, sizleri yetkili memur sendikaları konferansyonu'nun başarısızlığına mahkum etmeyeceğiz" Demek istediğini anlıyoruz... dedi.