Hastalar Doktorlarıyla Kafede Buluştu Hastalar Doktorlarıyla Kafede Buluştu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'emniyet ve yargıda darbe' açıklamalarına ilişkin yapılan soruyu yanıtladı. 

Zaharova, Ankara ile Moskova arasında 'özel kanallar üzerinden diyaloğun devam ettiğini' belirtti. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya gelmesi, Zaharova'nın haftalık basın toplantısında gündeme getirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Sputnik'in aktardığına göre, Türkiye'ye yardım konusunda 15 Temmuz'daki gibi bir durumun olup olmayacağına ilişkin sorulara yanıt verdi. 

Zaharova, bu soru üzerine, "Madem hemen o olayı anımsattınız, ben de bunun kamuoyuna açık bir şekilde, mikrofonların önünde ya da birtakım reytingleri artırmak ve hoş görünmek için yapılmadığını, ilgili kanallar üzerinden yapıcı bir şekilde gerçekleştirildiğini hatırlatayım" dedi. Ayrıca Zaharova, Rusya'nın Türk tarafıyla bu tür konulara ilişkin diyaloğu geleneksel olarak sürdürdüğünü vurguladı.