Ebeler Günü ve Hemşireler Haftası dolayısıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan katıldı. 

Sağlık Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Türkiye'nin 81 ilinden davet edilen hemşire ve ebeler de katılım gösterdi.

Emine Erdoğan, konuşmasında sağlıkta şiddete dikkat çekerek, “İyileştirmeyi, şifa vermeyi amaçlayan bu kutlu mesleğin mensupları, hayatlarının her döneminde saygı ve hürmeti hak ediyor” dedi. Program, sağlık çalışanlarının önemine vurgu yapılarak, şiddetin önlenmesine yönelik mesajlarla devam etti.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ev sahipliği yaptı

Ebeler Günü ve Hemşireler Haftası kapsamında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan sağlık çalışanlarının mesleklerini icra ederken çekilmiş fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi. Programda yaptığı konuşmada, Farsça’dan Türkçe’ye geçen hemşire kelimesinin “kardeş” anlamına geldiğini belirterek hemşirelerin hastaların can yoldaşı olduğunu ifade etti.

Emine Erdoğan, tarihimizdeki kahraman hemşirelere değinerek, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın önemli adımlar attığını belirtti. 

Erdoğan: Beyaz reform önemli bir adım

Konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını düzenlemek ve sorunlarını çözmek için hayata geçirilen Beyaz Reform süreci, atılan en önemli adımlardan biridir. İnsanı yaşatma ilkesini temel alan sağlık alanında, şiddeti kabul etmemiz mümkün değil. İyileştirmeyi, şifa vermeyi amaçlayan bu kutlu mesleğin mensupları, hayatlarının her döneminde saygı ve hürmeti hak ediyor. Bu nedenle, sağlık çalışanlarımızı hedef alan şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum.”

Aile Fotoğrafı

Emine Erdoğan, 81 ilden gelen ebe ve hemşirelerle aile fotoğrafı çektirdi.